Elke bewoner definieert het tuinhuis van de dromen anders. Voor sommigen is het hebben van een zwembad van levensbelang, voor anderen is het gewoon een tuin waar ze hun planten kunnen hebben.

Van een kleine tuin tot een bebost veld: het belangrijkste is om enkele basisregels te volgen die het verschil kunnen maken om het beste uit een tuinhuis te halen. Aan de ene kant moet je rekening houden met de kenmerken van het land, maar aan de andere kant met de persoonlijke voorkeuren van de huisbewoners.

Hoe ontwerp ik mijn tuinhuis?

Er zijn verschillende stijlen die een tuinhuis kunnen vormen. Aangezien de groene ruimte van ons huis vooral een afspiegeling moet zijn van onze persoonlijkheid, is het in de eerste plaats essentieel om deze nauwkeurig te definiëren.

Na het verduidelijken van dit punt, kunt je beginnen met het maken van beslissingen over de verdeling tussen de tuin en het terras, over het materiaal van het meubilair, of over de kleuren van de zitkussens die je wilt gebruiken.

Welke planten zijn geschikt voor de tuin?

Net zoals er verschillende decoratiemogelijkheden zijn voor jouw huis, kan de keuze van de planten de stijl van jouw tuin bepalen.

Beslis eerst of je groenten, kruiden of bloemen wilt planten. Naast het feit dat ze mooi en pittoresk zijn, hebben sommige planten verschillende functies. Het waterverbruik is een niet te vergeten kwestie: wie een tuin wil met weinig onderhoud op de lange termijn, moet kiezen voor een siertuin gemaakt met rotsen en planten die niet veel onderhoud vergen.

Wilt je de voorkeur geven aan planten, inzetten op een meer of speelhuisje voor kinderen? Net zo belangrijk als het uiterlijk is de functionaliteit.

tuinhuis inrichting

Op zoek naar mooie planten voor bij je tuinhuis?

Welk meubilair moet je kiezen voor het tuinhuis?

Bij de keuze van het meubilair voor het tuinhuis moet prioriteit worden gegeven aan twee fundamentele factoren: comfort en een lange levensduur. Door de ruime keuze aan meubels is het ideaal om bij de keuze van stoelen en andere onderdelen voor deze ruimte te vragen wat voor materiaal je moet kiezen.

Van ligstoelen tot handgemaakte hangmatten, er zijn zoveel materialen, kleuren en stijlen, het kan een zeer moeilijke taak worden om te beslissen onder jouw favoriet. De meeste mensen kiezen echter voor houten meubels.

Meer ideeën voor tuinhuizen

Of het nu gaat om een zwembad of een kunstmatig aangelegd meer, bomen of bloemen, er zijn veel creatieve mogelijkheden als het gaat om het plannen van een tuinhuisje.

De esthetische uitstraling, de inrichting en zelfs het terrein kunnen het uiterlijk, de vorm en de functie van het tuinhuis beïnvloeden. Het kan eenvoudig worden aangepast met de deskundige hulp van een landschapsarchitect.