Tieners zijn koppig en nemen geen genoegen met een saaie slaapkamer. Zij willen dat deze slaapkamer bij hen past, karakter uitstraalt en een leuke omgeving is om vrienden in de ontvangen. Maar hoe kan je het beste zo’n tienerkamer inrichten? Wij geven tips!

tienerkamer inrichten meisje

De meidenkamer

De ouderwetse ‘jongens houden van blauw en auto’s en meisjes houden van roze en prinsessen’ gedachte is al lang achterhaald. Toch zien we vaak nog dat meiden het leuk vinden om hun tienerkamer in te richten met roze accessoires, omdat het een stijlvolle en makkelijk te combineren kleur is. Daarnaast liggen de winkels vol met de leukste roze accessoires. Zorg bij het inrichten van dit type tienerkamer dat er genoeg plek overblijft voor een bureau en een (grote) kledingkast. Meiden hebben over het algemeen veel kleding en hebben ruimte nodig om dit op te bergen. Maak een zachtroze accentmuur waar het hoofd van het bed tegenaan komt te staan en laat genoeg ruimte over voor fairylights.

tienerkamer inrichten jongen

De jongenskamer

Blauw is van oudsher een stoere kleur en die zien we vaak terug in jongenskamers. Een voordeel van blauw is dat het rust en geordendheid uitstraalt. Het is dan ook een kleur die zeer toepasselijk is voor slaapkamers, omdat het je nachtrust bevorderd. Tevens is het een prima kleur voor het studeren. Zorg dus voor genoeg ruimte voor een bureau, zodat de tiener zijn huiswerk op zijn kamer kan maken. Hou de basis simpel omdat de tiener zelf waarschijnlijk veel spullen zal laten slingeren en posters zal ophangen.

tienerkamer inrichten

Neutrale tienerkamer inrichten

Een derde tienerkamer die veel voorkomt is de neutrale variant. Ook wel de Pinterest-slaapkamer genoemd. Pinterest staat immers vol met foto’s van dit soort slaapkamers omdat het esthetisch een mooi plaatje vormt. In deze tienerkamers zien we vaak een zeer minimalistisch kleurenpallet van voornamelijk zwart en wit in combinatie met hout of metallics. Wanneer u een tienerkamer gaat inrichten is dit een goede optie om mee te nemen in de overweging, want dit is momenteel helemaal de trend. Vooral de dames worden enthousiast van deze stijl.

Ga jij binnenkort een tienerkamer inrichten voor je zoon of dochter? Vergeet dan niet god te overleggen met de tiener, want deze zal ongetwijfeld mee willen beslissen. Ben jij een tiener die droomt van een nieuwe kamer? Laat deze toffe inspiratie dan eens aan je ouders zien, en wie weet krijg jij binnenkort een heel tof verjaardagscadeau.