Tegenwoordig zijn wij in ons leven steeds meer afhankelijk van elektriciteit. Niet alleen zijn er meerdere elektrische apparaten in huis waarmee we ons leven makkelijker maken, zoals wasmachines, keukenapparatuur en afwasmachines. Echter bepalen computers en smartphones voor een groot deel ons totale leven in de 21ste eeuw. Het is de manier waarop we in contact blijven met vrienden en bekenden. Om deze reden moeten de meeste mensen er niet aan denken om een dag zonder internet te zitten. Voor hen moet het daarom helemaal een nachtmerrie zijn om totaal zonder stroom in huis te komen zitten. Daarom bij deze een aantal tips die als hulp bij een stroomstoring dienen.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Op het moment dat de stroom uitvalt in je huis is de eerste stap altijd om de stoppen in de meterkast te controleren. Moderne meterkasten zijn tegenwoordig niet meer van stoppen voorzien, maar zie je bij het openen van de meterkast een aantal schakelaars voor je. Dit is onder andere de hoofdschakelaar en aantal andere schakelaars die elk een groep in huis kunnen aan en uitschakelen. Check of er een schakelaar op de uitstand staat. Indien dit het geval is dan is er waarschijnlijk een groep overbelast geweest en schakel je simpelweg de schakelaar weer om.

Interne of externe storing

Indien je de stroomstoring niet vanuit de meterkast zelf kunt oplossen dan moeten we proberen vast te stellen of er sprake is van een interne of een externe stroomstoring. Bel je energieleverancier en vraag of er sprake is van een storing op het netwerk. Als dit het geval is dan is het een externe storing en kan je hier verder niks aan doen. Is dit echter niet het geval dan is de storing intern en moet je een elektricien in Lelystad bijvoorbeed contacteren om de reden van de stroomstoring binnenshuis op te komen sporen.