De zomer komt er weer aan, het lekkere weer staat voor de deur. De perfecte tijd om je woning van een flink schilderbeurt te voorzien. Het kan zijn dat sommige kleuren inmiddels al een beetje zijn vervaagd of beschadigd. Soms komt er rot in het hout, of heb je gewoon zin in een fris kleurtje aan je huis. Je woning verven is altijd goed voor het onderhoud van je huis. Alles blijft meer waard en gaat langer mee. Je kunt natuurlijk zelf je huis schilderen, of het uitbesteden aan een professionele schilder. Het verven van je huis is niet zomaar een klusje. Het is een zeer omvangrijke klus. Hierbij geven je graag een aantal tips voor het verven van je huis.

Verven met advies

Bij een bouwmarkt kun je alle producten kopen met betrekking tot het verven van je huis. Laat je adviseren over de verfsoorten en kleuren, maar vergeet ook vooral niet om goed gereedschap aan te schaffen. Het verven met goedkope kwasten ga je zien in de kwaliteit en afwerking van het schilderwerk. Kies in dit soort gevallen echt voor kwaliteit. Vrijwel alle schilders kopen ook bij een professionele vakhandel in. Hierbij maken ze gebruik van de hoogste kwaliteit materiaal. Kijk voordat je naar de bouwmarkt gaat ook eerst goed naar wat je gaat schilderen. Bijvoorbeeld voor plafond schilderen heb je ander materiaal nodig dan voor muren schilderen. Dit geldt ook voor het verschil tussen steen en hout schilderen.

 

Schilderen plafond

Het schilderen van je plafond is misschien wel het zwaarste schilderkarwei dat er is. Je bent namelijk continu boven jezelf aan het verven. Dit kost veel kracht. Daarnaast heb je ook minder goed beeld van wat je aan het doen bent, dan wanneer je gewoon recht voor je aan het schilderen bent. Voor het schilderen van je plafond heb je ook ander gereedschap nodig dan voor het schilderen van een muur. Denk aan een telescopische steel voor je verfroller of kwast. Wellicht een steiger in plaats van een trap.

Houten plafond schilderen

Bij het schilderen van een houten plafond, komt nog meer kijken. Een houten plafond zal namelijk eerst geschuurd moeten worden. Het schuren dient gelijkmatig en licht gedaan te worden. Hierna heb je een goede basis om het schilderwerk neer te zetten. Kies voor een goede houtlak, met een neutrale kleur.

Wil je niet zelf schilderen?

Dan is er ook nog altijd een andere optie. Vraag dan een offerte aan bij de schilder in Dordrecht. Hier kan je dan al je wensen bij neerleggen. Zo weet je ook zeker dat je alles meeneemt, en dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Je huis laten schilderen

je huis laten schilderen door een professional.