De inrichting van je huis bepaalt de uitstraling van het huis. Het hele huis of volledige woonkamer opnieuw inrichten kan een lastige klus zijn. Vaak is het moeilijk in te schatten hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Het is belangrijk goed te meten en alle mogelijkheden te bekijken.

 

Een old-school manier om te zien hoe je de woonkamer allemaal in kunt richten is op schaal tekenen. Teken de kamer op school en knip alles wat je in de kamer wil plaatsen ook uit op schaal. Zo kun je gemakkelijk met meubels schuiven om te kijken of alles past. Hierin kun je je creativiteit helemaal los laten gaan. Het enige wat je nodig hebt is een liniaal, schaar, kleurpotloden en papier. Wellicht ook wat engelengeduld om alles zo te kleuren en te knippen zoals jij het voor ogen hebt.

Huis opnieuw inrichten

Het huis opnieuw inrichten kan gemakkelijk met verschillende programma’s. Ook kun je het zelf uittekenen op papier. Let er hierbij wel goed op dat de maten kloppen.

Online tools om je huis opnieuw in te richten

Naast deze manier met schaar en papier zijn een ook een aantal online tools. De Ikea homeplanner is een veel gebruikte manier om de woonkamer opnieuw in te richten. Deze planner is wel alleen geschikt als je de spullen van ikea wilt gebruiken. Wanneer je dat wil is deze homeplanner ideaal. Hier kun je direct de spullen die je wilt gaan gebruiken in de planner verwerken. Door de 3D weergave kun je precies zien hoe het huis ervan binnenuit komt te zien.

 

De floorplanner is een andere tool waarbij je op een plattegrond gemakkelijk de inrichting van de woning maakt. Hier kun je gaan spelen met de inrichting en schuiven met alle meubelstukken. Zo kom je uiteindelijk tot jouw ideale huis. Ben je tevreden met het resultaat? Dan kun je hem delen via social media om vrienden en familie om feedback te vragen.

 

Specifieke ruimte in huis opnieuw inrichten

Wil je een specifieke ruimte opnieuw inrichten dan zijn hier aparte tools voor. Zo heb je speciaal voor de badkamer de inrichting tool van Baderie. Dit is een ontwerpprogramma speciaal voor badkamers. Het is vooral erg handig om een ontwerp te maken voordat je naar de winkel gaat. Zo kun je goed laten zien wat jouw wensen zijn. De professional in de winkel kan advies geven over de mogelijkheden die bij jouw huis passen.

Dit geld ook voor de keuken. Een keukenontwerp kun je maken met de Ikea keukenplanner of met de keukencreator van Tieleman. Allebei fijne tools om inzichtelijk te maken wat je wilt. Pin je niet op het zelfgemaakte ontwerp vast, het is altijd mogelijk dat de gemaakte opstelling niet precies mogelijk is.

 

Voordat je gaat beginnen met het maken van een nieuwe inrichting is het belangrijk over de volgende punten na te denken:

  • Wat wil ik dat de kamer uitstraalt?
  • Wat is mijn budget?
  • Wat moet er absoluut terugkomen in de ruimte?
  • Wat wil ik absoluut niet?
  • Welke kleuren wil ik gebruiken?