Je huis verbouwen heeft enkele flinke voordelen. Meestal kiest iemand ervoor om zijn of haar huis te verbouwen omdat de huidige indeling of elementen niet helemaal naar wens zijn. Door een woning te verbouwen kun je deze volledig naar wens inrichten. Bovendien voegt een verbouwing van je woning waarde toe aan het huis. Door extra ruimte, moderne materialen of aanvullende functionaliteiten aan huis toe te voegen kun je bij eventuele verkoop een hogere vraagprijs hanteren. Maar een verbouwing kost uiteraard ook wat, en niet iedereen beschikt over de middelen om een verbouwing te financieren. In dat geval kun je ervoor kiezen om geld te lenen. Maar hoe doe je dat?

Leen geld voor verbouwing alleen als het echt nodig is

Idealiter bekostig je de verbouwing met je eigen spaargeld, omdat dit veruit de goedkoopste manier is. Helaas kan een verbouwing behoorlijk in de kosten oplopen en valt dit niet altijd zelf te bekostigen. Het is ook altijd aan te raden om een extra bedrag opzij te leggen om niet in de problemen te komen bij onverhoopte problemen. Hierdoor ben je als particulier kwetsbaar wanneer je een verbouwing zelf gaan financieren. Om deze financiële last te voorkomen kun je ervoor kiezen om geld te lenen. Dit kost uiteraard meer dan zelf financieren, maar je hebt wel wat meer ruimte om te ademen. Kan je de verbouwing zelf betalen en is het risico niet erg groot? Dan adviseren we je om dat vooral te doen.

Huis verbouwen

Geld lenen bij het verbouwen van je woning is niet altijd de beste optie

Geld lenen bij een bank

Wanneer je geld gaat lenen voor de verbouwing van je woning heb je veel keuze. Iedere bank heeft andere voorwaarden en welke bank het meest gunstige pakket voor jou heeft is afhankelijk van jouw situatie. In plaats van een lening aanvragen kun je ook je hypotheek verhogen. Dit wordt vooral gunstiger bij een hoger bedrag. Bij een hypotheek is de rente in veel gevallen aftrekbaar, terwijl dit bij een lening niet zo hoeft te zijn. Een hypotheek geeft je ook de mogelijkheid om te kiezen tussen een vaste of variabele rente. Bij een lager bedrag is een lening vaak een betere optie, omdat de drempel lager ligt. Een lening kan eenvoudig online geregeld worden en met een korte looptijd ben je ook zo weer van je schuld af.

Informeer bij een adviseur

Bij het nemen van dergelijke belangrijke financiële beslissingen doe je er altijd verstandig aan om contact op te nemen met een financieel adviseer. Een lening voor de verbouwing van je woning is niet niks, dus zorg ervoor dat je voldoende voorgelicht bent wanneer je een besluit neemt.