Veel mensen vinden het moeilijk sfeer in de woonkamer te krijgen, echter zijn er een heleboel simpele oplossingen om meer sfeer te krijgen in de woonkamer. Door een paar enkele basistips kun je een enorm mooie woonkamer creëren, door deze te volgen hoeft er geen binnenhuisarchitect aan te pas komen.

Verlichting

Een van de belangrijkste sfeermakers in huis is de verlichting. De basistip voor het creëren van sfeer is dat er genoeg natuurlijke verlichting in het huis kan komen, tevens is dit licht gratis en hierdoor geeft een kamer een frisse sfeer. Hiernaast zal je ook basisverlichting nodig hebben. Dit zijn de lampen die je nodig hebt wanneer het donker wordt. Basisverlichting is voornamelijk praktische verlichting. Toch zijn deze twee verlichtingen niet de grote sfeermakers. Voor de echte sfeer kun je bijvoorbeeld de decoratieve lamp Foscarini aanschaffen. Door het licht te dimmen heb je nooit last van teveel licht.

ambiance

De perfecte ambiance in de woonkamer realiseren is lastig. We geven je tips.

Creëer eilandjes

Wanneer de woonkamer een groot geheel is kun je ervoor kiezen om eilandjes te maken in huis. Door eilandjes te maken lijkt je huis optisch groter, ook brengt het meer sfeer door de aparte gedeeltes. Eilandjes kun je creëren door bijvoorbeeld in kleed onder de tafel te leggen. Ook kun je hoekjes maken zoals een zithoek. Dit heeft hetzelfde effect waardoor je een eilandje krijgt.

Zorg voor een vloeiende lijn

Om de perfecte harmonie in een huiskamer te krijgen moet je een vloeiende lijn creëren tussen meubels en andere decoratie. Dit kun je doen door stijlen gedeeltelijk gelijk te houden, kleuren kun je rustig combineren zolang dit maar in een vloeiende lijn gaat. Wanneer je niet zeker van je zaak bent kun je jouw woonkamer visualiseren met verschillende apps. Door deze apps te gebruiken heb je minder kans om miskopen te doen, je hebt het geheel immers al een keer gezien.