In een groot aantal huizen is de keuze voor een lichtkoepel niet alleen vanwege de prachtige toevoeging, maar ook vanwege de waardestijging van het huis wanneer er een lichtkoepel in is aangebracht.

Zoals de naam al zegt is een lichtkoepel, ook wel dakkoepel genoemd, een koepel waar licht doorheen kan. Bij een lichtkoepel is het ook mogelijk om deze open te zetten. Zo kan er frisse lucht in de ruimte komen.

De reden dat veel mensen kiezen voor een lichtkoepel in huis is dat deze ervoor zorgt dat het een energiezuinige oplossing is. Met een lichtkoepel kan je niet alleen ramen vervangen, je hebt hiermee ook minder lampen nodig.

Zonlicht

De meest voorkomende reden dat mensen kiezen voor een lichtkoepel is omdat deze zorgt voor extra lichtinval in huis. Zou je een kamer met een plat dak hebben, dan kan een lichtkoepel de oplossing zijn voor meer licht in die kamer.

Ook als je een huis hebt met een bovenverdieping met een plat dak kan een lichtkoepel ervoor zorgen dat deze ruimte lichter wordt. Dit is ook het geval wanneer je de lichtkoepel in een schuur of in een aanbouw plaatst.

Verschillende soorten lichtkoepels

Net als met zoveel andere dingen zijn ook bij lichtkoepels modellen verkrijgbaar in diverse soorten en vormen. Het spreekt vanzelf dat niet iedere lichtkoepel aan jouw smaak zal voldoen. Ook is niet iedere lichtkoepel voor iedere woning geschikt.

Je kan een lichtkoepel in iedere gewenste vorm en maat kopen. Er zijn vierkante lichtkoepels, maar ook ronde en rechthoekige modellen. Je kan ook een piramidevormige lichtkoepel kiezen of je gaat voor het plaatsen van zadeldak lichtstraat.

Warmte en gezelligheid

Door te kiezen voor een lichtkoepel in huis ervaar je meer warmte en gezelligheid. Omdat het licht makkelijk de ruimte kan bereiken hoef je ook minder lampen aan te steken. Zo bespaar je aanzienlijk op je energiekosten.

In de winter hoef je de kachel minder hard te laten branden zodat je stookkosten aanzienlijk minder zullen worden. Op een warme zomerdag is een lichtkoepel ook ideaal. Hij zorgt er namelijk ook voor dat er meer frisse lucht in huis komt.

Licht koepel

Een lichtkoepel in de woning.

Waar moet je op letten bij het plaatsen van een lichtkoepel?

Voordat je een lichtkoepel aanschaft is het belangrijk om eerst vast te stellen waar je deze wilt plaatsen. De reden dat dit gedaan moet worden is omdat er rekening gehouden dient te worden met de wanden of schalen van de lichtkoepel.

Er zijn vier soorten lichtkoepels. Ze zijn zowel enkel als dubbelwandig te koop. Er zijn ook modellen die drie- of vierwandig zijn en extra isolerend. Voor een lichtkoepel is er ook een zogenoemde opstand nodig om de koepel op te monteren.

Vind je het zelf lastig om een lichtkoepel te kiezen en deze zelf te plaatsen, neem dan contact op met een bedrijf met specialisatie in lichtkoepel uitbouw. Deze specialisten weten als geen ander welke lichtkoepel je dient te kiezen om je huis warmer en gezelliger te maken.