Zit jij ook na te denken over het verduurzamen van jou woning? Dat is niet zo gek. Steeds meer Nederlanders overwegen om hun woning te verduurzamen door bijvoorbeeld zonnepanelen te laten installeren, maar ook andere installaties, zoals zonneboilers. Elke woning die word verduurzaamd draagt bij aan een beter milieu. Naast dat je woning beter is voor het milieu, is een duurzame woning ook goed voor de portemonnee en dus een goeie investering te noemen. Doordat je groene energie opwekt en gebruikt help je niet alleen mee aan een gezonder milieu, maar pluk je zelf ook de vruchten van de financiële voordelen.

Energieleverancier

door het verduurzamen van jou huis, zal het wel is kunnen voorkomen dat je woning meer energie opwekt dan dat jou zelf gebruikt. Een groot voordeel voor jou, want jij kan het overige aan jaarlijkse geproduceerde energie teruggeven aan jouw energieleverancier en je krijgt hier een mooie vergoeding voor terug. De hoogte van de vergoeding van energie hangt af wat de leverancier er voor wilt geven. Dit mag de leverancier zelf bepalen en verschilt dus per leverancier. Doordat de hoogte van de vergoeding kan verschillen per leverancier, kan je is gaan kijken bij verschillende leveranciers om zo de leverancier te vinden die de hoogtes vergoeding betaald. Hierdoor kan je een zo hoog mogelijke vergoeding afdwingen met de overige energie die je zonnepanelen heeft opgewekt.

Besparen op energiekosten

Zonnepanelen kunnen al snel veel energiekosten besparen. Er komen wel wat factoren kijken bij zonnepanelen. Allereerst is de hoeveelheid zonnepanelen die jij laat installeren van belang en de vermogen die elke zonnepaneel kan opleveren. Andere factoren, zoals de weersafhankelijke factoren spelen een rol bij het opwekken van energie met zonnepanelen. Het kan ook zijn dat sommige zonnepanelen niet gunstig geïnstalleerd zijn. In het algemeen kan je met ongeveer 10 zonnepanelen een jaarlijkse besparing van ongeveer 600 euro verwachten op je jaarlijkse energierekening.

Beter voor het milieu

Zonnepanelen leveren dus voordelen voor je energie kosten, maar ook voor de milieu. De energie die je opwekt uit zonnepanelen zijn dus schoon en je stoot minder of zelfs geen slechte stoffen de lucht in bij het gebruiken van deze opgewekte energie.

Kun je een subsidie krijgen voor zonnepanelen?

Het is mogelijk om een subsidie te ontvangen bij aanschaf van zonnepanelen. Particuliere consumenten kunnen bijvoorbeeld de BTW die ze betaald hebben bij de aanschaf terugkrijgen. Doordat je de BTW terug kan krijgen, is het aantrekkelijker om zonnepanelen aan te schaffen. De overheid probeert met deze subsidie dus om de productie en installaties te laten stijgen. Met als doel, dat steeds meer huishoudens zonnepanelen aanschaffen. Naast die BTW teruggave zijn er ook andere subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen. Dit verschilt daarentegen wel per gemeente. Sommige gemeentes geven alleen BTW subsidie, maar er zijn ook gemeentes die een extra subsidie geven. Als je niet bij jou gemeente een subsidie aan kan vragen, dan kan je aan alternatief afsluiten. Je kan tegen een aantrekkelijke rentn een energiebespaarlening afsluiten.