Een veilig huis? Dat wil toch iedereen! Eigenlijk behoort veilig wonen tot één van de primaire behoeften van de mens. Als je je thuis niet meer veilig kan voelen, waar dan nog wel? In dit artikel gaan we kijken hoe veilig jouw huis is.

Als je aan veilig wonen denkt, kun je aan verschillende factoren denken. Zo kun je denken aan een brandveilig huis, maar ook aan een huis dat goed beveiligd is tegen inbraak. Lang niet alle mensen voelen zich veilig thuis én dus is het tijd om daar verandering in te brengen.

Een brandveilig huis

Je moet er natuurlijk niet aan denken dat jouw huis in de brand vliegt. Controleer daarom op de website van de brandweer of jouw huis brandveilig genoeg is. De brandweer heeft een checklist opgesteld die rekening houdt met het hebben van meerdere uitgangsroutes, brand- en/of rookmelders en brandblussers.

Wanneer je een huurhuis hebt, is de wooneigenaar verplicht om aan de eisen van de brandweer te voldoen. Op deze manier kan het een brandveilig huis garanderen. Met een koophuis werkt dat net iets anders. Dan ben je er namelijk zelf verantwoordelijk voor.

Huis beveiligen tegen inbraak

Ook heb je liever niet dat er mensen bij je huis rond lopen die er niks te zoeken hebben. In dit geval hebben we het over inbrekers. De meeste mensen maken gebruik van oude sloten. Echter zijn de sloten van deze tijd veel moeilijker om open te breken én daarom raden wij de moderne sloten aan. Het beste kun je advies inwinnen bij de slotenmaker.