Een woning is natuurlijk fantastisch, maar eens in de zoveel tijd moet er toch echt wat aan gedaan worden. Zo kunt u uw tuin opknappen of natuurlijk de woning van binnen renoveren. Hierbij raden wij u aan om de verschillende klussen los van elkaar te doen, zodat uw woning niet één grote bouwval wordt. Er zijn een aantal adviezen rondom het renoveren van een woning welke wij voor u toe zullen lichten. Wij hopen u voldoende te informeren en wensen u veel woonplezier in uw (gerenoveerde) woning.

Oriënterende fase

Voordat het gehele renoveer of verbouw proces gaat beginnen moet u natuurlijk oriënteren op de gebieden die gerenoveerd moeten worden. Zo kunt u ervoor kiezen om uw tuin te renoveren. Het is verstandig om dit soort klussen in het voor- of najaar te doen, want in deze periode maakt u niet veel gebruik van uw tuin. Op het verbouwen of renoveren van uw tuin komen wij later terug.

Financiële gedeelte

Het renoveren of verbouwen van een woning en/of tuin is natuurlijk niet alleen maar het fysieke gedeelte. Ook moet er rekening worden gehouden met de kosten die gemaakt worden. Zo zal het renoveren van een gehele woning natuurlijk een vermogen kosten. Daarom doet u er goed aan om een financieringsplan op te stellen voordat u daadwerkelijk aan de slag gaat. Op deze manier weet u precies de kostenposten en heeft u een inschatting van het benodigde geld.

Wat te regelen?

Nog voordat het bouwen kan beginnen zijn er nog een aantal aandachtspunten. Zo moet u rekening houden met vergunningen. Zorg ervoor dat u hier op tijd achter aangaat, want het uitgeven van een vergunning door de gemeente kan een hele tijd kosten. Soms loopt de wachttijd van bepaalde vergunningen op tot wel 2 à 3 maanden. Hiernaast moeten ook materialen aangeschaft worden. Gaat u uw tuin renoveren? Houdt er dan rekening mee dat u het nodige tuingereedschap in huis moet hebben. Wanneer u dit niet heeft moet u het op het laatste moment lenen of kopen en daar is natuurlijk geen rekening mee gehouden in de planning.