Het renoveren van de keuken staat bij veel huiseigenaren hoog op hun wensenlijst. Als de keuken goed gerenoveerd is, kan het de keuken efficiënter en aantrekkelijker maken. Bovendien kan het de waarde van het huis verhogen!

Plannen

Als je een keuken compleet wilt renoveren moet je ervan uitgaan dat het ongeveer 10% van de waarde van het huis zal kosten. Dit hoeft natuurlijk niet, maar als je het met een interieurspecialist wilt gaan doen, moet je hier wel vanuit gaan. Als dit te veel voor je is, kun je zelf natuurlijk ook veel doen. Hierbij is het plannen het belangrijkste. Zoek online of in tijdschriften naar keukens en kijk wat je bevalt. Kijk hierbij vooral naar de kleuren, texturen, etc. Nadat je je keuzes hebt gemaakt, visualiseer het! Je kunt dit eenvoudig met een geruit A4. Teken je keuken in 2d. Let hierbij wel op de afmetingen, zet voor jezelf een afstand voor elk vakje. Als je dit gedaan hebt, is het belangrijk dat je je intensiever bezig gaat houden met de materialen. Maak een lijst met alle materialen die je nodig hebt. Wat je ook kunt doen om je keuken te renoveren als je niet zoveel wilt uitgeven, is het behouden van een paar componenten van de oude keuken en die een andere kleur geven.

keuken trends

De sfeer

Een interieurspecialist houd zich veel bezig met de sfeer en dat is ook niet zo gek, want veel mensen gebruiken de keuken niet alleen om te koken, maar bijvoorbeeld ook om de krant te lezen of werk te verrichten. Daarom is licht een essentieel aandachtspunt. Je kunt niet alleen met lampen de sfeer beïnvloeden, maar ook met de kleuren van je keuken. Als je veel harde kleuren gebruikt zal het licht ook hard zijn, wil je echter een wat warmere sfeer in de keuken, is het belangrijk dat je wat zachtere kleuren gebruikt.

 

De actuele keukentrends

Eén van de keukentrends van nu is de woonkeuken. Een woonkeuken is heel praktisch, maar kan flink in de kosten lopen als de oude keukenruimte het niet toelaat. Ook is duurzaamheid steeds belangrijker geworden in de afgelopen jaren. Denk hierbij aan gerecyclede materialen. Dit klinkt niet super aantrekkelijk, toch kan dit heel mooi zijn. Een trend van nu is ook het gebruiken van natuurlijke kleuren en zwart.