Het leggen van graszoden is geen moeilijke klus. Hetgeen wat daar aan vooraf gaat is aanzienlijk arbeidsintensiever. Zoals je ongetwijfeld weet is de ondergrond van het gazon een belangrijk aspect. Een vruchtbare ondergrond is essentieel, want alleen dan kan het gras zich optimaal ontwikkelen. Het bestaat uit een aantal lagen wat met nodige aandacht op de juiste manier moet worden gelegd.

Bewerken van de grond
Het zal je niet verbazen dat de ondergrond zo vlak mogelijk dient te zijn. Je kunt uiteraard zelf een andere invulling geven als je graag wilt dat het een beetje glooit, maar de meeste mensen kiezen voor een vlak gazon. Puin, onkruid et cetera kun je het beste verwijderen.

Eenmaal je de grond hebt bewerkt kun je graszoden bestellen. We raden dus aan om eerst de grond te bewerken en pas dan graszoden te kopen. Experts raden namelijk ook aan om de grond in te laten klinken. Het terrein laat je dus een tweetal weken braak liggen. In deze twee weken kan er onkruid gaan groeien. Het is belangrijk om het onkruid te verwijderen.

Hierna kun je de graszoden aanschaffen. Deze kun je overigens ook voordelig via het internet bestellen. Er zijn diverse soorten graszoden te koop bepaal voor jezelf wel graszoden het beste in de tuin past. Je hebt namelijk ander soort gras nodig wanneer het volledig in de schaduw ligt. Zorg er in elk geval voor dat je de zoden direct gaat leggen nadat je ze hebt gekocht. Indien je wacht met het leggen van de zoden, dan is de kans groot dat ze uitdrogen. Dat is natuurlijk niet wat je wilt, dus is het belangrijk om ze direct te leggen. Het is ook cruciaal om de ondergrond en de zoden vochtig te houden. Wanneer de zoden zijn gelegd besproei dit gelijk met water. Dit bevordert het groeiproces en zorgt voor een mooi groen gras.