De keuken is een belangrijk onderdeel van je woonruimte. Het is daarom belangrijk dat de keuken naast functioneel, ook prettig is om in te verblijven. Wanneer je keuken en heerlijke plek is, is het een stuk leuker om te koken of het ontbijt te maken. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen een ware woonkeuken. Hier kun je naast het eten bereiden leven. Je hebt hier wel de benodigde ruimte voor nodig of een ruime open keuken. Ben jij je keuken helemaal beu maar geen budget voor een grote verbouwing? Wij geven de tips waarmee jij toch een fantastische keuken kunt realiseren.

Het opknappen van de keuken: de voorbereiding

Het is belangrijk voordat je begint met het opknappen van de keuken goed voorbereid te zijn. Het eerste wat moet gebeuren is poetsen! Het is prettig als de keuken goed schoon is voordat je begint. Je kunt alle spullen uit de kasten halen en de keuken vanbinnen en buiten grondig reinigen.

Door de spullen in de keuken te reorganiseren krijg je al een heel ander gevoel wanneer je in de keuken komt. In het begin is het wennen maar je zult er zeker plezier van hebben, mits je de nieuwe indeling natuurlijk logies is en georganiseerd is.

Goedkoop keuken opknappen

Door het verven van de keukenkastjes kun je goedkoop je keuken opknappen.

Het aanpassen van de keukenkastjes

Er zijn verschillende manieren om je keuken en nieuwe uitstraling te geven. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen de keukenkastjes- en lades met folie te beplakken. De folie is er in veel verschillende kleuren en designs. Zo geef jij op een goedkope manier de keuken en totaal andere look. Natuurlijk is het ook mogelijk de kastjes en lades te verven. Dit is wel meer werk dan het aanbrengen van de folie maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn.

Zijn de deurtjes of lades aan vervanging toe? Dan kun je ook delen van de keuken vervangen. Hiervoor moeten wel de juiste materialen beschikbaar zijn. Op deze manier kun je bijvoorbeeld bepaalde kastjes vervangen door glazen deuren. Dit geeft je oude keuken en totaal ander aanblik.

Verven van de keuken

Een likje verf doet vaak wonderen. Dit geldt ook in de keuken. Er is speciale tegelverf beschikbaar waarmee je de keukentegels gemakkelijk een andere kleur geeft. Kies voor een frisse witte kleur of een vrolijk kleurtje om de keuken naar eigen wens te veranderen. Nog een leuk idee, vervang het aanrechtblad! Door het aanrechtblad te vervangen door een nieuwe of tweedehands exemplaar heb je het gevoel dat je in een nieuwe keuken staat.

Er is dus van alles mogelijk met je oude keuken. Bedenk van tevoren goed wat het eindresultaat moet zijn. Aan de hand hiervan kun je een stappenplan maken en deze uitwerken.