Lekker jouw woonkamer een nieuw leven aan het inblazen met een nieuw likje verf en meubels, maar moet het plafond grondiger worden aangepakt om het er netjes uit te laten zien? Kijk eens naar de mogelijkheid van een spanplafond. Je kunt hier flink wat voordelen uit halen.

Wat is het?

Normaal krijg je bij een beschadigd plafond te maken met hoge renovatiekosten om alles weer netjes te laten ogen. Professionals zijn duur en je zult flink wat manuren kwijt zijn aan kosten. Kies je voor een spanplafond dan krijg je een hoogwaardig stuk kunststof wat onder je woonkamer plafond wordt geplaatst. De bevestiging gaat via klemmen en is dus erg snel te plaatsen door vakmannen. Vaak zelfs binnen één dag!

Voordelen

Wanneer je dit materiaal laat plaatsen bespaar je dus tijd en geld. Maar er zijn meer voordelen te bedenken:

  • In plaats van je meubels allemaal te moeten verplaatsen of te bedekken omdat je gaat schilderen, hoeft dit niet als je een spanplafond laat plaatsen
  • Door de vochtbestendig werking van het materiaal is het ook nog eens extra duurzaam en makkelijk schoon te maken.
  • Je kunt de verlichting laten inbouwen. Door de tussenruimte tussen het oude plafond en het spanplafond kun je hier makkelijk spots plaatsen voor een strakke, moderne uitstraling

Geluidsdemping

Ook in een woonkamer waar je vaak te maken krijgt met akoestiek heb je een voordeel: wanneer je je plafond laat bedekken met een spanplafond zul je minder de galm gaan horen van onder andere voetstappen, gesprekken en andere geluiden dankzij de geluiddempende functie.

woonkamer spanplafond uitgelicht

Een woonkamer spanplafond is een schitterende toevoeging aan jouw huis.
Bron: Plameco.nl

Ontwerp

Wat leuk is aan het materiaal, is dat je naast de grote keuze uit kleuren ook een eigen ontwerp kunt toepassen. Hierdoor kan je elke kamer naar wens inrichten en over laten lopen in de stijl van de kamer.

Onderhoud

Niet alleen heeft het materiaal goede en veilige eigenschappen voor de duurzaamheid, ook kan het erg makkelijk worden schoongemaakt. Waar je bij een normaal plafond hardnekkige vlekken al snel moet oververven, hoef je nu alleen met wat simpel schoonmaakmiddel aan de slag. Hierdoor kan je het eigenlijk in elke ruimte plaatsen, dus ook de badkamer.