Bij de aanschaf van een vloer moet je nooit over één nacht ijs gaan. Een vloer kopen vergt vooral opdoen van veel informatie om te zien welke vloer het beste bij je wensen en eisen past. Er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel vloeren om uit te kiezen, dus een goede keuze is noodzakelijk. Hierbij een overzicht van de verschillende vloeren waaruit je kan kiezen:

Gietvloer

Gietvloeren zie je steeds vaker en passen erg goed in een modern interieur. Het grote voordeel van een gietvloer, is dat het naadloos gegoten is, waterafstotend is en het erg gemakkelijk te onderhouden. Wel zijn er verschillende soorten gietvloeren. Niet iedere gietvloer hoeft perse geschikt te zijn voor in een woning, zoals een epoxyvloer. De epoxyvloer wordt vaak gebruikt in een industriële omgeving omdat deze vloer keihard wordt, slijtvast is en bestand tegen (chemische) vloeistoffen. Voor in een woning is een Polyurethaan vloer de beste oplossing. Deze vloer is daar ook speciaal voor ontworpen. Een polyurethaan vloer is elastisch en voelt veel zachter aan dan een epoxyvloer. Ook kan een polyurethaan vloer goed gecombineerd worden met vloerverwarming.

Massief houten vloer

Wil je gaan voor een vloer met een erg warme uitstraling, dan is massief houten vloer een goed idee. Een massief houten vloer gaat zeker een leven lang mee en is zeer duurzaam. Er zijn diverse houtsoorten waaruit gekozen wordt, maar de meest bekende is de eiken vloer. Wel is een massieve vloer minder geschikt voor vloerverwarming. Ook moet een massief houten vloer om de paar jaar onderhouden worden met bijvoorbeeld olie. Ook de aanschafprijs kan sommigen doen besluiten niet voor deze vloer te kiezen. Wil je een absoluut duurzame, natuurlijke en luxueuze vloer, dan moet je een vloer van massief hout overwegen.

woonkamer

In de woonkamer bepaal je altijd het soort vloer wat je hebt willen liggen.

Natuurstenen vloer

Wil je een optimaal natuurlijke uitstraling van je vloer, dan kan je kiezen voor een natuurstenen vloer. Aangezien natuursteen een natuurlijk product is, is geen enkele tegel hetzelfde. Ook is er keuze uit verschillende steensoorten, zoals graniet, hardsteen, leisteen of marmer. Onder een natuurstenen vloer kan je vloerverwarming aanleggen, zodat je niet bang hoeft te zijn, dat de tegels koud aanvoelen. Een ander voordeel van een natuurstenen vloer, is dat het zeer gemakkelijk te onderhouden is en dat het ook heel geschikt is voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer.

Sisal vloer

Wil je een echt natuurlijke vloer, dan kan je kiezen voor een sisal vloer. Sisal bestaat uit vezels van de Agave plant. Hier maakt men dan sisal vloeren van met diverse weefstructuren. De sisalvloer is volledig biologisch afbreekbaar, doordat het van 100% natuurlijk materiaal is gemaakt. Nadeel van een sisal vloer kan zijn, dat het wat lastiger is in onderhoud.

Kurkvloer

Een ander natuurlijke vloer is de kurkvloer. Een kurkvloer is zeer duurzaam en is tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende kleuren en structuren. Een kurkvloer voelt warm aan en is heel veerkrachtig. Je kan dus rustig met je blote voeten erover lopen, zonder koude voeten te krijgen. Ook voor de akoestiek is een kurkvloer erg geschikt. Daarnaast is kurk volledig vochtbestendig dus zelf in de badkamer kan je een kurkvloer leggen.