Ook een dagje weg, op vakantie of vergeten de deur goed te sluiten? Dan is het zeer verstandig om een goed alarm systeem te hebben in en om de woning zodat deze optimaal beveiligd is tegen inbraak. Een van de beste alarmsystemen zijn Satel Alarmsystemen. De producten van Satel zijn zeer variërend. Zo zijn er enkelvoudige alarmsystemen maar ook zeer uitgebreide systemen met speciale toegang autorisaties. Dat laatste is een aanrader voor bedrijven. Satel is een zeer hoogstaand merk voor geïntegreerde beveiligingssystemen en alarmsystemen die voldoen aan hoge eisen volgens de Europese Grade 3 normen. Ook de gewone alarmsystemen voor huizen en appartementen voldoen aan de hoge Europese veiligheidsstandaard. Woningen hoeven geen zeer complex systeem zoals bedrijven. Voor woningen zijn draadloze alarmsystemen verkrijgbaar die op elkaar zijn afgestemd en zijn te bedienen met applicaties via een mobiele telefoon. De systemen bestaan vaak uit meerdere onderdelen van zeer eenvoudig tot zeer uitgebreid. Satel heeft bekende systemen als InteGra, Perfectra, Micra en Versa bestaande uit draadloze of USB modules zoals controllers, bedieningspanelen, audiomodules, detectoren, sirenes en zenders enz.

Soorten en kenmerken van Satel Alarmsystemen

Integra

Integra systemen zijn veelal uitgebreide hoogstaande geautomatiseerde bedrijfsalarmsystemen. Deze zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar met vele onderdelen. Van eenvoudig tot optimaal. Deze zware effectieve systemen worden gebruikt bij banken, juweliers en andere bedrijven die veel risico lopen op inbraak of diefstal. De systemen kunnen worden ingezet met uitgebreide toegangscontroles, toegangscodes en voor intelligente bouw oplossingen. Het systeem is volledig programmeerbaar en bestuurbaar via diverse modules die exact op elkaar zijn afgestemd. Onderlinge communicatie modules kunnen zowel bekabeld als draadloos worden verkregen. En zijn onder andere te bedienen met de PC, smartphone of via een spraakmenu op de telefoon. De functionaliteiten lopen zeer uiteen. Deze systemen gaan veel verder dan gewone simpele alarmsystemen en zijn een vorm van ultieme innovatie.

alarmsysteem beveiligingalarmsysteem beveiliging

Versa en Perfecta

Versa systemen van Satel zijn eenvoudig te bedienen. Versa is vooral geschikt voor woonhuizen en appartementen. Ze zijn ook zeer veelzijdig en met zeer veel communicatie modules en onderdelen verkrijgbaar zowel draadloos als bekabeld. Hoe uitgebreider het alarm, hoe veiliger jouw woning. De kenmerkende eenvoudige bediening maakt dit alarm zeer geschikt voor beginners, ouderen en kinderen. Het systeem kan op een flexibele manier worden uitgebreid met extra onderdelen zoals modules, detectoren en controllers. Ook perfecta systemen zijn zeer eenvoudig en intuïtief te bedienen. Ondanks hun eenvoudigheid beschermen ze je woning optimaal tegen inbraak en andere calamiteiten. Voor ieder die een eenvoudig maar goed functionerend systeem wil.

Micra

Dit kleine alarmsysteem leent zich uitstekend voor kleine ruimtes zoals garages, vakantiehuisjes en in verkoopautomaten. Door het compacte formaat zijn ze handig te installeren. Ook de configuratie van het systeem werkt eenvoudig. Indien er zich een calamiteit voordoet stuurt het alarm bericht naar de meldkamer. Ook kun je afluisteren via de mobiele telefoonfunctie.

Bron: Pro-Alarm.nl