Een boomhut bouwen is voor velen iets dat een echte kinderdroom is gebleven. Iedereen is wel op slag verliefd op het idee van een boomhut maar de handen uit de mouwen steken en het gevaarte in elkaar steken is toch vaak een stap te ver. Volkomen terecht overigens: zonder een goed idee te hebben van met wat je eigenlijk bezig bent is een boomhut maken ronduit een gevaarlijke bezigheid. Het is dan ook om die reden dat je het best ervoor kiest om een exclusieve boomhut te laten maken door een professional.

De meerwaarde van de hut

 

Een exclusieve boomhut in de tuin is iets waar elk kind wel echt wild van staat. Bovendien zijn er ook heel wat voordelen betreffende de ontwikkeling van jouw kind die een exclusieve boomhut laten maken een goed idee maken. Het is in de eerste plaats een totaal andere beleving vergeleken met een klassiek speeltoestel. Je laat kinderen in de natuur spelen waar ze heel andere zaken zien en dichter bij de natuur komen te staan. Bovendien kunnen ze met een dergelijke boomhut hun fantasie echt volledig de vrije loop laten. Voor de volwassenen is het dan weer in de eerste plaats een plekje om rust te zoeken. Mensen gaan naar het strand, naar de bergen of even wandelen maar met een exclusieve boomhut in de tuin is de rust al heel wat dichterbij. Even een boekje lezen? De boomhut is daar de ideale plek voor.

boomhuis

Bij een mooie boomhut moet je ervoor zorgen dat de materialen die je gebruikt van hoogwaardige kwaliteit zijn. De boomhut dient immers jarenlang mee te gaan.

Wat zijn de mogelijkheden?

 

Een boomhut kan gezet worden vanaf er één boom in de tuin aanwezig is. Eik, Beuk, Spar en Linde zijn uitstekende bomen om een hut in te plaatsen en afhankelijk van de dikte van de takken kan er een grotere dan wel kleinere boomhut geplaatst worden. Je kan daarvoor opteren voor een kleine speelhut die net geschikt is om in te spelen en een boekje te lezen of een groter exemplaar waarbij je perfect met enkelen een wijntje op kunt drinken tijdens zwoele zomeravonden. Qua materiaal is er geen einde aan de verbeelding: een exclusieve boomhut laten maken kan gewoon met eender welk materiaal dat jij verkiest. Het spreekt voor zich dat de bouwtijd en de kostprijs van de exclusieve boomhut in grote mate bepaald zal worden door de afmetingen en het materiaal van de boomhut. Hier duidelijk over praten en vooraf over informeren is dan ook de boodschap!