Je bevindt je in een kamer met een dure stijlvolle eikenhouten vloer, de muren zijn smetteloos gestuct en de meubels passen er perfect bij. Maar dan valt je oog op binnendeuren. Het is een deur die hier niets te zoeken lijkt te hebben die het beeld ernstig verstoort. Dat is echt jammer. Inderdaad wordt het nut van een mooie binnendeur soms hopeloos onderschat. Hieronder zal ik wat tips geven om een binnendeur te kiezen die het interieur wat extra’s geeft.

Stijl

Allereerst is het aan te raden te bepalen wat voor stijl deur je wilt. Houd je van klassiek of modern? Wil je een rustige deur, of juist een wat drukker ontwerp? Als je een wat klassieke inrichting hebt, past daar uiteraard een klassieke deur bij. Bij een rustig interieur zou een rustig ogende deur passen, maar je kunt er ook een eyecatcher van maken door in het rustige interieur een deur met een druk lijnenspel te plaatsen. Of je brengt rust in een vol en druk huishouden met een vlakke eenvoudige deur.

Lichtinval

De hoeveelheid licht die je in de kamer hebt kan ook een belangrijke rol spelen bij het kiezen van een binnendeur. Stel dat je kamer wat aan de donkere kant is, dan kun je meer licht in de kamer brengen door te kiezen voor een deur met veel glas. Of als dat te licht wordt, kun je gaan voor een deur met alleen glas bovenin, of bijvoorbeeld een smalle vertikale strook in het midden.

Soorten glas

Ga je voor een deur met glas, dan kun je helder glas nemen. Maar er is meer mogelijk. Wil je bijvoorbeeld de privacy in je woonkamer handhaven, omdat de voordeur ook al veel glas heeft, dan is matglas een optie. En als je echt iets bijzonders wilt, is het misschien leuk om een deur met glas-in-lood te overwegen. Speel gewoon met wat idee├źn en laat de binnendeur geen spelbreker, maar de finishing touch van je interieur worden.