In een woning wordt veel gebruik gemaakt van de badkamer. Sommige mensen hebben ook hun toilet in de badkamer, dan is de frequentie dat je hier komt nog groter. Weer andere mensen hebben hun wasmachine in de badkamer staan, daar komt ook weer rommel van. Een badkamer ziet er al snel wat chaotisch uit vanwege de halflege flessen (shampoo, conditioner, tandpasta, bodylotion, scheergel, etc.). Ook rondzwervende handdoeken zorgen voor een rommelig aanzicht. Hoe hou je de badkamer netjes en waar begin je met het opruimen van deze badkamer?

Decoratie en opbergen tegelijk

Veel mensen maken gebruik van een klassiek handdoekrek, of een verwarming waarover de handdoeken gelegd kunnen worden. Echter zijn er veel meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan opbergmanden. Deze kun je in diverse vormen, kleuren en soorten krijgen wat kan aansluiten bij jouw badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een open kast met diverse opbergmanden. Een aantal voor handdoeken, maar ook een aantal voor voorraad en toiletspullen.

Gebruik niet te veel

Het is leuk en lekker om diverse zeepjes, lotions en cremes te hebben, maar dit zorgt ook voor een rommelig aanzicht. We kennen allemaal de producten van Rituals. Deze zien er leuk uit in de badkamer. Maar de meeste mensen zetten dit in het begin netjes geordend weg, vervolgens na een aantal keer gebruiken staat alles door elkaar. Met als gevolg dat de badkamer rommelig oogt. We raden aan om maar een kleine selectie van deze flesjes in het zicht te zetten en de rest uit het zicht op te bergen.

Rustige badkamer

Rustige kleurtinten

Neutraal kleurgebruik

Kleur is altijd zeer bepalend, dit kan een ruimte maken of breken. In een badkamer is het slim om voor rustige kleuren te kiezen en niet te veel harde / felle kleuren. Wanneer je toch voor kleuren kiest, kies dan voor pasteltinten die een stuk rustgevender zijn.

Logisch opbergen

Kies voor de producten die je gebruikt vaste, logische plekken. Zo zet je het automatisch terug waar het hoort. Wanneer je alle spullen door elkaar gaat zetten, gaat het overzicht verloren en wordt het een zooitje.

Zorg voor volgende opbergruimte

Wanneer je niet te veel kastruimte kwijt kunt, kies dan voor wat extra opberg plankjes. Deze kun je vaak wel kwijt aan een wand en zorgt ervoor dat je al je spullen netjes kan opbergen. Minder spullen per plank zorgt voor een rustige uitstraling.