Iedereen krijgt er op een gegeven moment mee te maken. Op een dag stopt je koelkast ermee en is het toch echt tijd voor een nieuwe. We gaan afscheid nemen van de oude, treurig wellicht na al die jaren goede dienst, maar een nieuwe koelkast heeft ook veel voordelen, dus niet getreurd!

Energie besparend

Bij een koelkast op leeftijd raken de rubbers versleten. Vaak gaat dit zo minimaal dat we het niet eens in de gaten hebben of denken het kan nog wel even. Maar ongemerkt verlies je veel energie. Zonde voor de portemonnee natuurlijk. Bovendien is een nieuwe koelkast al veel energie zuiniger. Let bij de aanschaf dus zeker op het energie label om geld te besparen.

Nieuwe koelkast

Nieuwe koelkast nodig? Kijk onder andere naar het energieverbruik.

Inbouw of niet?

Heb je nu een inbouw koelkast? Misschien wil je nu wel kiezen voor geen inbouw meer. Makkelijker als de koelkast aan vervanging toe is. Op de website van Interieurspecialisten.net hebben ze hier een mooi artikel aan gewijd. Ze leggen je tevens uit waarom een niet-inbouw koelkast veel handiger is en ook nog eens mooier staat in het interieur.

Op zoek naar een nieuwe koelkast

Wanneer je koelkast het heeft begeven is het tijd voor een nieuwe, maar wat kies je? Word het alleen koelkast of ook diepvries? Kiezen we voor een strak uiterlijk of gewoon de witte zoals we al eerder hadden? Misschien ga je deze keer wel voor een Amerikaanse koelkast met ijsklontjes en koud water reservoir. De mogelijkheden zijn eindeloos en de keuze moeilijk. Op de website van Meerkeuken.nl vonden wij, tijdens onze zoektocht, een mooi artikel wat ons een beetje wegwijs maakte in de wereld van de koelkasten. Na wat speurwerk kunnen we eigenlijk maar één echt goede tip geven: bedenk wat je wilt met je koelkast. Natuurlijk wil je dat de Cola koud staat en je salade niet bederft. Maar wat wil je nog meer? Waar heeft jouw keuken behoefte aan? Pas als je dat goed op een rijtje hebt kun je efficiënt op zoek gaan. En bovendien geniet er van, want een nieuwe koelkast koop je niet iedere dag!