Een van de grote woontrends van het moment is om je huis een industrieel interieur te geven. Een industrieel interieur is vooral gebaseerd op de oude grote fabrieksgebouwen uit de 18e en 19e eeuw. Enkele kenmerken zijn dat het interieur van neutrale kleuren is voorzien, zoals grijs, zwart en wit. Er worden ruwe en grove materialen gebruikt in een industrieel interieur, zoals beton, baksteen en metaal. De kasten mogen bijvoorbeeld gewoon van metaal zijn en tafels en stoelen moeten zoveel mogelijk van zwaar hout zijn. Ook mogen draden, metalen buizen van afvoeren gewoon gezien worden. Een beschadigde muur is ook helemaal niet erg, als het er maar stoer en ruw uitziet en toch heb je een sfeervol interieur. Deze interieurtrend kan je doorvoeren in welke ruimte je ook maar wilt, dit kan de woonkamer zijn, maar ook de badkamer.

Een industriële badkamer

Ook je badkamer kan je een industriële look geven. Omdat een badkamer wel vaak vochtig is, is het wel verstandig om de muren en vloer van tegels te voorzien. Heel mooi bij een industrieel interieur zijn natuursteen tegels. Deze kan je zowel aan de muur als op de vloer plaatsen. Het liefst dan wel een donkere natuursteen, of anders een zandkleur. De wastafel is ook heel mooi in natuursteen. Ook robuuste wastafelkranen en douchekranen maken de industriële look helemaal af. Je kan ook nog het toilet vervangen voor een robuust model en een toiletbril met een traanplaat look, geeft een heel gaaf industrieel uiterlijk. Een kapotte spiegel die iemand normaal niet meer gebruikt kan je voor je industriële badkamer goed gebruiken. Plak deze tegen elkaar aan de wand, zodat je nog wel een naad ziet. Plaats daarnaast nog enkele fabrieksaccessoires om de look af te maken.

Zwarte douchekranen

Helemaal nieuw en verschrikkelijk hip aan het worden zijn de zwarte wastafelkranen en zwarte douchekranen. Ook als je geen industriële look wilt creëren, staan zwarte kranen heel mooi. Je kan een hele douchekraanset in het zwart kopen, waarbij zowel de douchekop als de thermostatische kraan geheel zwart zijn. De wastafelkraan en de badkraan kunnen ook in het zwart, wat dus ideaal in een industriële badkamer past. Wil je echt luxe? Installeer dan een zwarte regendouche.