Bij een keuken staat altijd centraal dat deze ruimte vooral praktisch is. Je moet er kunnen koken, kunnen eten, al je boodschappen kunnen opslaan, enzovoorts. Het is daarom belangrijk dat je voor een inrichting kiest die hierbij past en deze functionaliteit niet in de weg zit. Een van de meest populaire inrichtingsstijlen voor een keuken is dan ook de industriële. Deze combineert een fris, modern, luxe en stoer uiterlijk met een erg praktische en realistische inrichting. Best of both worlds!

Wat is een industriële stijl?

Een industriële stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van rustieke en authentieke materialen. Deze hebben een ruw en stoer uiterlijk, maar zijn verrassend comfortabel en warm ogend. Ze zijn praktisch omdat ze makkelijk zijn te onderhouden en niet snel gebruikerssporen achterlaten. In veel gevallen zijn wat gebruikerssporen juist mooi op deze materialen. Denk hierbij aan meubels van mat metaal, donker hout, leer en steen. Woonloods.com heeft hierbinnen veel opties.

Verder is een industriële stijl gekenmerkt aan de rechte vormen, strakke lijnen en het mengen van decoratie en gebruik. Oftewel, je hebt niet een simpel aanrecht met alles wat je nodig hebt en daarnaast een uitbundig gedecoreerde eettafel, maar je hebt een keuken waar overal wel iets moois en bruikbaars tegelijk te zien is.

industrieel interieur

Een industrieel interieur van je keuken kan je door middel van een paar eenvoudige stappen realiseren.

Belang van de decoraties

Decoraties zijn dus belangrijk bij de industriële stijl. Deze geven het dat unieke karakter en zorgt er voor dat het geen koude boel wordt. Hoe pak je dit aan? Ten eerste ga je voor decoraties die binnen de materialen van de keuken passen. Niet teveel plastic of felle kleuren, maar blijf in de stijl van hout, metaal, leer enzovoorts. De decoraties hoeven niet per se meteen op te vallen, het interieur moet één geheel worden. Uiteraard passen zachte kleuren, stoffen materialen en organische decoratie, planten, fruit, enzovoorts, wel heel goed in een industriële inrichting. Probeer ook zoveel mogelijk te decoreren met praktische objecten. Een pracht van een koffiemachine doet net zoveel als een mooie vaas in de hoek, dus probeer in dat opzicht niet teveel dubbel te doen. Bedenk ook dat zo’n inrichting nooit in een keer zomaar af is. Je hebt constant de kans om dingen toe te voegen, weg te halen, te veranderen en aan te passen. Maak er iets leuks van!