Als je een buitenzwembad wilt laten aanleggen, dan dien je rekening te houden met een aantal factoren. De vorm van het zwembad, hoe groot het zwembad moet worden, maar ook het budget tellen mee. Je kunt de wensen over het eindresultaat bespreken met een vakkundig bedrijf.

Zou je graag een buitenzwembad willen laten aanleggen in de tuin? Dan is het goed om te weten dat een aantal zaken van belang zijn. Zo is het handig om te bedenken op welke plek precies je het buitenzwembad wilt laten plaatsen in de tuin. En heb je al nagedacht over welk formaat zwembad je zou willen? Ook zijn er verschillende zwembadvormen verkrijgbaar. Op een foto lijkt een rechthoekig zwembad wellicht heel mooi, maar misschien past een rond of ovaal zwembad wel beter in jouw tuin. Het is ook mogelijk om een leuk terrasje erbij te bouwen, als je tuin veel zon heeft. En misschien staat een buitenhuisje er ook mooi bij, als je daar plaats voor hebt. Als je iemand in de familie of kenniskring hebt die reeds een zwembad in de tuin heeft, dan kun je naar hun ervaringen vragen. Dit is een goede manier om alvast te oriënteren op het idee of een zwembad iets voor jou en je tuin is. Mensen met een buitenzwembad hebben misschien wel tips over hoe je het aan kunt pakken. Ze kunnen vertellen over wat hun ervaringen met het aanleggen en onderhouden van een zwembad zijn en wat zij de volgende keer anders zouden aanpakken. Het budget is ook handig om vast te stellen voor jezelf: hoeveel geld wil je eraan uitgeven?

Voor welke prijs een buitenzwembad?

Hoeveel een buitenzwembad nou precies kost, loopt nogal uiteen. Factoren die meewegen in de prijs, zijn keuzes in de vorm, afmeting en materiaal. Ook hangt er een prijskaartje aan de wens om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van het zwembad. Materiaalkeuzes en deskundig vakmanschap zijn vaak belangrijk als je een kwalitatief goed zwembad wilt hebben, maar dit is niet altijd noodzakelijk. Iedere tuin en zwembadwens is namelijk anders, dus elk zwembad komt weer op een andere manier tot stand. Wanneer je zelf aan de slag gaat met eigen samengesteld materiaal, dan valt de prijs aanzienlijk lager uit. Met ongeveer €10.000 kom je dan al een heel eind. Wanneer je een vakman inschakelt en diegene het zwembad laat aanleggen, dan heb je een goede basis voor zo’n €15.000 tot €20.000. Uiteraard zijn deze prijzen een schatting en is de uiteindelijke prijs ook afhankelijk van het gebruikte materiaal. Al met al kun je voor dit geschatte bedrag vaak gedegen kwaliteit en kennis krijgen voor het aanleggen van uw buitenzwembad.

Buitenzwembad in de tuin waar je maximaal van kunt genieten

Door de innovatieve ontwikkelingen de laatste jaren, is het steeds makkelijker geworden om langer buiten te kunnen zwemmen. Zo zijn zwembadoverkappingen en zwembadverwarmingen de afgelopen jaren erg populair geworden. Een overkapping biedt een aantal voordelen. Sommige overkappingen kunnen namelijk opgewarmd worden en bovendien houden ze allerlei vuil tegen. Dit scheelt dan weer in het dagelijks onderhoud van het buitenzwembad. En uiteraard is de mogelijkheid om langer te kunnen zwemmen bij een overkapping het grootste voordeel. Tip: zwembadoverkappingen van Laluna bieden kwaliteit en goede service voor een betaalbare prijs.

Een verwarmingselement met een warmtepomp geeft je de mogelijkheid om het zwembad op te warmen als de zon dit niet heeft kunnen doen. Wanneer je een buitenzwembad in de tuin hebt, dan is het fijn om bijvoorbeeld met de kinderen al in de meivakantie hier lekker in te kunnen zwemmen. Een warmtepomp biedt de mogelijkheid om buiten de warme zomerdagen ook van het zwembad te kunnen genieten. Warmtepompen zijn erg voordelig, want de ontwikkelingen in de warmtepomp gaan de laatste jaren zo snel dat het rendement op dit moment al oploopt tot 1:7-9. Naar verwachting loopt dit rendement de komende jaren nog meer op, dus men haalt er alleen maar voordeel uit. Dankzij de warmtepomp kun je van het buitenzwembad gebruikmaken van half april tot half november. Erg fijn natuurlijk, want zo ben je niet alleen maar beperkt tot de zomermaanden waarin de zon ook flink moet schijnen. Tip: schaf een warmtepomp van Zodiac aan, want dit merk maakt echte toppers.