Je droomhuis vinden tegen de juiste prijs kan de komende tijd nog knap lastig worden. De huizenprijzen zijn meer gestegen in het afgelopen jaar dan in de laatste 10 jaar. Er wordt verwacht dat deze stijging volgend jaar alleen nog maar verder toeneemt. Een woning vinden die aan al je voorwaarden voldoet en ook nog eens precies binnen je budget past is daarom een flinke uitdaging. Een woning die niet perfect is kan echter nog wel perfect worden. Met een beetje inbeeldingsvermogen kan de potentie uit een huis gehaald worden en omgetoverd worden tot je droomhuis. Een likje verf, nieuwe vloer en wat renovaties kunnen namelijk wonderen doen. Het kopen van een woning die in mindere staat verkeerd zal beter te betalen zijn waardoor er meer geld overblijft voor het opknappen van de woning. Laat de moeilijke huizenmarkt je dus niet in de weg zitten en steek zelf de armen uit de mouwen.

Meer vierkante meters

Heb je een woning met potentie kunnen vinden maar vindt je het aantal vierkante meters toch te weinig? Geen probleem, met het extra geld dat overblijft kun je namelijk meer ruimte creëren. Denk bijvoorbeeld aan een uitbouw waarbij je een stuk van de tuin gebruikt om de woonkamer door te trekken. Op deze manier creëer je een extra ruime woonkamer. Door je niet te laten beperken door de beschikbare ruimte kan je het oppervlak creëren die je zelf in gedachten had.

Een ander idee is het plaatsen van dakkapel als het gaat om een woning met een aflopend dak. Door ruimte in te hoogte creëren kan je makkelijker kasten en andere meubelstukken kwijt en zorg je voor extra sta ruimte. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer verschillende designs voor een dakkapel. Bedrijven die dakwerken uitvoeren kunnen je op de hoogte brengen van alle mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een dakkapel met extra lange of hoge ramen. Doordat veel van het werk is gestandaardiseerd hoeft het plaatsen van een dakkapel niet eens veel te kosten.

Tip: Wil je een dakkapel plaatsen en wil je ook de dakbedekking laten vernieuwen voor een moderne look. Door een dakdekker aan te nemen kan je geheel nieuwe dakbedekking plus een dakkapel laten plaatsen.

Schakel een tuinarchitect in

Heeft de vorige bewoner maar weinig aandacht gehad voor de tuin? Dit werkt qua koopprijs van de woning in jou voordeel. Elke tuin valt te redden met een goed ontwerp. Een tuinarchitect kan samen met jou het perfecte tuinontwerp bedenken voor je nieuwe woning. Van een slecht onderhouden tuin hoeft je daarom niet meteen af te schrikken. Met goede betegeling en een aantal plantenbakken ziet een tuin er tegen niet al te veel kosten weer prima uit.

Verven en renoveren

Is het schilderwerk van de woning geen lust meer voor het oog? Veel bewoners van een nieuwe woning kiezen ervoor om hun huis opnieuw te schilderen. Dit geeft snel een frisse en nieuwe uitstraling. Ook het schilderwerk aan de buitenkant kan soms een nieuwe verflaag gebruiken, hier wordt minder vaak aan gedacht.

Een schone gevel kan wonderen doen voor een woning. Door de gevel te laten reinigen kan je de woning er weer als nieuw uit laten zien en een echte nieuwbouw look creëren. Al het vuil wordt van de woning verwijdert en eventuele beschadigingen worden gerepareerd.

Met deze tips kan je er voor zorgen dat je toch je droomwoning kan realiseren. Het kost misschien wat tijd en geld maar je kunt uiteindelijk voordeliger uit zijn. Na al dat werk kan je op je gemak een verhuisbedrijf je inboedel laten overbrengen en verhuizen naar je eigen gecreëerde droomwoning.