Wist jij dat je meer dan 30% van je leven in bed ligt? Een goed en comfortabel bed is daarom zeer belangrijk. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste keuze maakt hebben wij speciaal voor jouw slaapkamer een overzicht opgezet van het aanbod 2-persoonsbedden. Heb je vragen over een specifiek bed of formaat? Neem dan contact op!

Verreweg de meest gekochte 2 persoonbedden hebben een afmeting van 160×200 of 180×200

Echter tegenwoordig is er een opmars in het gebruik van wat langere bedden, met een lengte van 220 cm. Dat is ook niet zo gek want mensen worden steeds langer. Het standaard advies is: neem een bed te nemen dat minimaal 20 cm langer is dan je lichaamslengte. Zo kan je altijd lekker languit liggen zonder dat je voeten tegen of over de rand komen.

 

Termen die je tegen komt in je zoektocht naar een nieuw bed

Als je op zoek bent naar een nieuw tweepersoonsbed kom je zoveel verschillende termen tegen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. We lichten een aantal van die termen toe:

Lits-jumeaux:

Dit is de benaming voor een bed met 2 losse matrassen en een breedte van 160 of 180 cm.

Boxspring:

Dit type bed bestaat uit een bodem met 2 of 3 lagen (pocket)veren en daarop een matras en eventueel ook nog een topmatras. Het bed wordt ook wel een hotelbed genoemd omdat het vaak in hotels gebruikt wordt. Je kunt het bed, hoofdbord en matras in dezelfde stof laten bekleden.

Let op: het comfort van een boxspring wordt bepaald door het matras dat je erop legt.

Twijfelaar:

Een twijfelaar is een bed van 120 cm breed. Te smal om een tweepersoonsbed genoemd te worden, maar een stuk breder dan een eenpersoonsbed. Twijfelaars worden vaak gebruikt op studentenkamers en kamers die te klein zijn voor een volwaardig tweepersoonsbed.

Tip: de meeste online slaapkamerwinkels hebben een live chat service, stel vooral alle vragen die hebt! Een 2-persoonsbed koop je immers niet zo vaak, wel belangrijk dat het voldoet aan je wensen en eisen. Dat is de basis voor een goede nachtrust!