Als je aan dierenhuiden in je woning denkt, denk je al snel aan een schapenvacht voor de openhaard, maar het is al lang niet meer zo dat je alleen in je woonkamer een dierenhuid neer kan leggen… Het kan op diverse plaatsen in je huis bijdragen aan de ultieme woonbeleving.

 

Slaapkamer inrichting

 

De slaapkamer is ook een geschikte plaats om een schapenvacht, koeienhuid of hertenhuid neer te leggen. Dit kan je bijvoorbeeld naast je bed leggen, zodat je ’s morgens niet op een koude laminaat- of vinylvloer stapt. Maar je kan het ook op de muur maken. Dit geeft een mooi, warm effect. Ook kan je een schapenvacht over een stoel of bank op de slaapkamer leggen, dan is het mooi decoratief. En nog een andere mogelijkheid is om het over een nachtkastje of ander tafeltje te hangen, dan wordt het een soort van tafelkleed. Er zijn dus volop mogelijkheden.

Dierenhuiden op je slaapkamer

Dierenhuiden op je slaapkamer kunnen je slaapkamer een unieke uitstraling geven.

Decoreren

 

Als je de slaapkamer dan verder nog wat decoreert met natuurlijk attributen en gebruikt maakt van natuurlijke materialen, dan krijg je een hele mooi, warme en rustige slaapkamer waarin je vast heerlijk zal slapen.

 

Onderhoud

 

Regelmatig uitkloppen en laten luchten van je koeienhuid, schapenvacht of hertenhuid is voldoende om hem schoon en mooi te houden. Ook kan hem stofzuigen, de haren zitten vast in de stevige looiing, dus dat kan geen kwaad. Mocht er een vlek in zitten, dan kan je deze op eenzelfde manier verwijderen als je zou doen bij tapijt. (zout er op gooien, in laten trekken, stofzuigen en licht afnemen met een sopje)

 

Aandachtspunt

 

Het wordt afgeraden om de dierenhuid op te vouwen. Mocht je hem tijdelijk even op willen ruimen, dan kan je hem beter oprollen.

Als je een natuurlijke dierenhuid hebt, kan je deze gewoon in de zon leggen. Deze zal niet verkleuren. Heb je een geprinte dierenhuid dan wordt het afgeraden om deze bloot te stellen aan direct zonlicht.

 

Veel plezier van jullie mooie, warme dierenhuid in jullie slaapkamer.