Als je je woonruimte een keer wilt veranderen, dan is het helemaal niet nodig om nieuwe meubels aan te schaffen. Met het schilderen van je wanden of plafond, kan je je woonkamer een volledig nieuw uiterlijk geven voor niet al teveel geld. Maar het schilderen van een wandje vind je misschien niet ver genoeg gaan en een beetje saai? Er zijn genoeg decoratieve verftechnieken, om te gebruiken, zodat je wanden een spannend uiterlijk krijgen. Je moet alleen durven en een beetje op de hoogte zijn welke decoratieve verftechniek jij het leukste vind. Daarom geven we je hierbij enkele ideeën voor decoratieve verftechnieken:

Structuurverf

Als je een wand schildert met structuurverf wordt deze veel minder saai en breng je wat diepte aan. De structuur verkrijg je door een speciale roller of blokkwast te gebruiken. De rollers zijn verkrijgbaar met een fijne of een grove korrel. Mocht je beschadigingen in je wand hebben, dan is structuurverf heel ideaal om deze beschadigingen gemakkelijk weg te werken. Hoewel het veel meer werk is om je wand van structuur te voorzien, dan een normaal egaal geverfde wand, is het resultaat er wel na. Een voordeel is ook, dat je over een structuurverf wand, altijd een nieuwe laag verf kan aanbrengen.

 

Decoratieve verftechnieken

Met het gebruik van sjablonen krijg je een originele decoratieve wand

Sjablonen

Wil je een spannende wand, dan kan je sjablonen gebruiken. Hiermee krijg je een heel decoratieve wand met afbeeldingen die jij leuk vind. Je kan sjablonen bij een bouwmarkt kopen, maar het is ook heel goed mogelijk om jouw favoriete sjabloon van internet te halen. Je kan dit printen en overtrekken op karton. Dit karton kan je dan als sjabloon gebruiken. Wil je een moderne strakke uitstraling, dan kan je de wand met sjablonen in zwart-wit schilderen. Maar voor een vrolijk gekleurde wand, kan je ook verschillende en vrolijke kleuren gebruiken.

Blokkenwand

Koop enkele rollen met afplaktape en bevestig dit in blokmotief of je wand. Dit kan met allemaal dezelfde afmetingen, maar ook verschillende afmetingen voor een speelse uitstraling. In de vakken breng je dan verf aan, in één kleur of juist elke vakje in een andere kleur. Ook heel mooi is het om van één kleur, twee of drie verschillende kleurtinten te gebruiken.

Plafond schilderen

Standaard zijn plafonds wit geschilderd. Maar het is ook heel goed mogelijk om je plafond in een andere kleur te schilderen. Je moet alleen wel rekening houden met de hoogte van je plafond. Het kan heel spannend zijn om je plafond bijvoorbeeld een donkergrijze kleur te geven, maar dan moet dit wel een hoog plafond zijn, anders kan het benauwend overkomen.

Antiekeffecten voor meubels

Ook je meubels kan je voorzien van een decoratieve verftechniek. Bijvoorbeeld het antiek maken van je meubels. Als je kast bijvoorbeeld al goed voorzien is van een laag verf, dan is het de kunst om deze kast flink op te schuren. Hiermee krijg je een verweerde en antieke look en lijkt het net of je een brocante kast in je woonkamer hebt staan. Dit kun je met allerlei meubels doen.