Wat zijn de nieuwste trends op het gebied van wonen voor 2017? Of we het nu willen of niet, trends hebben invloed op wat we wel en niet mooi vinden. Aan wat er vroeger in de woonkamer stond moeten de meeste mensen nu niet meer denken. Trends komen en gaan en komen regelmatig ook op een andere manier even terug. Maar wat is er helemaal hip in 2017 en wat kan echt niet meer?

 

Kleur in huis met de nieuwste trends

We zien dat de zachte pastelkleuren ruimte gaan maken voor andere kleuren.  Warme aardetinten ga je meer zien, hierbij kun je denken aan terracotta, dieprood, goud en framboos. Naast deze warme kleuren zie je frisse natuurlijke kleuren zoals donkergroen, grijsblauw en donkerblauw. De kleur Demin Drift een mooie, tijdloze grijsblauwe kleur is gekozen tot dé kleurtrend van 2017. Als je liever een warme kleur in huis wilt kun je het beste gaan voor terracotta, dit is een nieuwe kleur in 2017 en helemaal hip! Deze kleur kun je goed combineren met een zachte koele kleur.

 

Planten zijn niet weg te denken in een modern interieur, ze waren al hip in 2016 en deze trend blijft zeker nog even voortduren. Combineer je planten met leuke opvallende potjes, het is zelf mogelijk een mini-moestuin binnen te zetten, dit past helemaal bij de nieuwste trends!

De nieuwste trends

Natuurlijke materialen zijn de laatste trends op het gebied van wonen. Riet en hout zijn producten die we steeds meer gaan zien.

Wat er niet meer kan

De kopertrend die de afgelopen niet weg te denken was in het interieur komt aan zijn einde.

Dit geldt ook voor wit marmer, dit ga je steeds minder zien in huis. Vooral de glanzende variant zien we steeds minder. Mat goud en kopen kan nog wel steeds gebruikt worden in je interieur.

Als we het hebben over groen in huis was de vijgenboom helemaal het einde in 2016. Hierdoor werd de prijs steeds hoger. De olijfboom maakt nu zijn opmars op woongebied samen met de cactus en vetplantjes maken ze je woning helemaal af.

Omdat we steeds meer naar natuurlijke materialen streven is een hoogglans keuken niet meer helemaal van deze tijd. Nu is een keuken niet zo gemakkelijk te vervangen. Je kunt je keuken ook met natuurlijke accessoires een andere uitstraling geven. Hierbij kun je denken aan planten, houten planken, of accessoires van kruk.