Baby’s en zitten

Voor je baby of peuter wil je natuurlijk alles wat goed is voor het kind. Op het gebied van slapen, liggen en zitten zijn ontzettend veel artikelen verkrijgbaar. Zitten doet een kind zelfstandig vanaf een maand of 8. Dit kan overigens voor elk kind verschillend zijn. Baby’s worden tegenwoordig veel in de zitstand gezet, zonder dat ze het zelfstandig kunnen. Dit mag wel, maar bij elkaar opgeteld niet meer dan 2 uurtjes per dag. De baby moet zich onafhankelijk kunnen ontwikkelen. Vroeg of laat gaat een kindje echt wel zitten. Het is funest voor de wervelkolom om een baby lang in een zittende houding te zetten. Er zijn tegenwoordig veel babyzitstoeltjes. Heel leuk om zo’n kleintje te zien zitten maar toch is het verstandig om hier niet te veel gebruik van te maken. De baby wordt snel moe en zakt in elkaar. De rug komt te veel in een hoekstand wat bij te lang aanhouden slecht is voor de rug. Een baby tot een maand of 4 moet eigenlijk de ruimte krijgen, om in de box of op een dik kleed op de vloer, zich liggend te vermaken.

De mooiste kinderstoelen

Kinderen zitten ongeveer nog tot hun derde levensjaar in een kinderstoel

Kinderstoel aanschaffen

Wanneer het kindje zelfstandig kan zitten betekent dit dat zijn romp en halsspieren sterk genoeg zijn om het lichaam in opwaartse stand te houden. Er gaat een wereld voor hem open en het wordt tijd om een kinderstoel aan te schaffen. De mooiste kinderstoelen moeten aan een aantal punten voldoen zoals:
– De prijs: een kinderstoel die goed is hoeft niet altijd duur te zijn.
– Veiligheid: Veiligheid is eigenlijk een eerste vereiste. Het is niet de bedoeling dat er vingertjes klem komen te zitten of dat het kind gemakkelijk uit de stoel valt.
– Meegroeistoel: Een kind zit gemiddeld vanaf zijn 8e maand tot ongeveer het 3e jaar in een kinderstoel. Het is dan wel zo makkelijk om bijvoorbeeld het eetblad aan de voorzijde te kunnen verwijderen.

Ook niet onbelangrijk is het gemakkelijk in elkaar zetten en verstellen van de stoel. Het kind moet comfortabel kunnen zitten en op simpele wijze in en uit de stoel worden getild. Ook het vastbinden moet gemakkelijk te doen zijn. Het opbergen van een kinderstoel moet ook op simpele wijze kunnen gebeuren.

De mooiste kinderstoelen

De mooiste kinderstoelen zijn er vele merken en verschillen in prijs en comfort. Altijd bedenken bij aankoop dat de stoel in ieder geval veilig moet zijn. Een kinderstoel die mooi oogt, maar onveilig is door bijvoorbeeld onstabiliteit, is onbetrouwbaar en kan zelfs gevaarlijk zijn.

Online kinderstoel kopen

Een webshop als Babypark is een betrouwbare on-line webshop waar een groot assortiment kinderstoelen in verschillende merken en categorieën te koop zijn. Alle stoelen zijn goedgekeurd volgend de Europese norm. Elke kinderstoel heeft weer zijn eigen voordelen. Alle ouders zijn verschillend en eisen weer andere punten in een stoel. Een aantal gerenommeerde merken zijn:

  • Stokke tripp trapp stoel
  • Basicline
  • Bloom Fresco
  • Childhome kubusstoel
  • Topmark Jess
  • Kidriver viola

Voor elk kind kun je de ideale kinderstoel vinden. Een stoel die meegroeit of een stoel met een eetblad of juist zonder? Kijk voor de vele opties op de desbetreffende websites en laat je informeren over de vele mogelijkheden.