Wanneer je al een aantal jaren in een huis woont, kun je voor het moment komen te staan dat je badkamer aan een vernieuwing toe is. Je wilt je badkamer graag helemaal renoveren. Tegenwoordig is een badkamer een van de belangrijkste plaatsen in huis. Je bent er vaak meerdere malen per dag aanwezig voor de persoonlijke hygiƫne. Ook zul je, indien je bijvoorbeeld een bad hebt er heerlijk in tot rust kunnen komen. Heb je nog geen bad dan zou dat een van je wensen kunnen worden. Er zijn ook veel ouderen die geen bad meer willen hebben. Ze kunnen moeilijk in en uit het bad stappen. Ouderen willen vaak een inloopdouche. Dat zijn dus zaken die je vooraf allemaal moet gaan beoordelen. Bij het renoveren van een badkamer komt heel wat kijken. Nu is het mogelijk om een badkamer zelf helemaal te renoveren, maar je kunt een dergelijke klus beter aan een goede aannemer overlaten.

Bespreken

Indien je weet wat je wilt hebben, kun je het beste enkele aannemers langs laten komen om het geheel te bekijken en dan de offerte te laten maken. Moet de opstelling van de badkamer anders worden, moet dat bij de berekening meegenomen worden. De aansluitingen moeten dan ook anders worden aangelegd. Je zult aan moeten geven wat je allemaal wilt laten doen. Je kunt de tegels en elektriciteit laten vervangen, een verlaagd plafond laten maken met ingebouwde spotjes en het vervangen van het sanitair en kranen enzovoort. Het slopen van de badkamer zal de aannemer mee in de kosten berekenen. Ook het afvoeren van het sloopmateriaal. Wanneer je de offertes van enkele aannemers binnen hebt, kun je die aannemer kiezen waarin je meeste vertrouwen hebt. Kies niet altijd de goedkoopste of duurste. De duurste is niet altijd de beste. Neem die waarbij je een goed gevoel hebt.

badkamer makeover

Maak voor een badkamer makeover een goede planning.

De renovatie

De aannemer zal zodra hij toestemming heeft gekregen met de bouw beginnen, indien alle onderdelen die erbij gebruikt moeten worden binnen zijn. Zorg ervoor dat je goede producten neemt, omdat je er dan nog jaren plezier van kunt hebben. Neem zoveel mogelijk onderhoudsvriendelijke materialen. De aannemer zal eerst de badkamer slopen en dan gaan opbouwen. Moet er een vloerverwarming aangelegd worden, neemt hij daarvoor ook de nodige maatregelen.

Zodra de badkamer gesloopt is, moeten de maten worden uitgezet waar de producten moeten komen. Zodra de maten zijn uitgezet worden de leidingen op de juiste plaats gelegd. Ook de aan- en afvoer in een badkamer zijn van groot belang. Wanneer de muren gestukt zijn, kunnen de onderdelen geplaatst worden en vervolgens kan de badkamer betegeld worden. De aannemer zal een coating aanbrengen op de gestucte wanden om de tegels extra goed te laten hechten. Ook zal hij kimband in natte hoeken aanbrengen. Een goede aannemer weet precies wat hij moet doen om ervoor te zorgen dat je nog jaren van de badkamer kunt genieten. Omdat het afkitten heel belangrijk is, laat hij dat door een persoon uitvoeren die daar gespecialiseerd in is.