Vind jij het ook zo fijn om een avondje thuis te zijn zonder verplichtingen? Lekker in een comfortabele outfit ongestoord languit op de bank. Onder een zacht dekentje met een wijntje of een kop thee erbij en de televisie aan. Wist je dat dit onbezorgde vrije gevoel wordt versterkt als jouw woonkamer en mooi blij ligt? Een stijlvolle en mooi ingerichte omgeving werkt rustgevend. Bovendien ga je, wanneer je je inrichting mooi vindt, onbewust vaker opruimen. Je wilt immers dat jouw meubels en accessoires zo mooi mogelijk gepresenteerd worden.

Woonkamer inspiratie: populaire stijlen

Modern, klassiek, design? Er zijn zo veel verschillende stijlen om uit te kiezen! Het leuke hiervan is dat elke woonkamer uniek kan worden gemaakt. Welke woonkamer inrichting stijl past het best bij jou? Wij hebben fijne woonkamer inspiratie verzameld en voor jou de vier populairste en leukste stijlen op een rijtje gezet!

Woonkamer inspiratie

Scandinavisch

De Scandinavische stijl is prachtige inspiratie voor een woonkamer. Kenmerken van deze stijl zijn een lichte, minimalistische basis met toevoeging van natuurlijke materialen (veel hout!), aardtinten, zacht textiel, (neppe) dierenvachten, strakke lijnen en véél natuurlijk licht. Een Scandinavische woonkamer heeft veelal een basis van witte muren, strakke witte plinten en een houten vloer. Meubels en accessoires zijn gemaakt van hout of andere natuurlijke materialen. Een typische eyecatcher is een prachtig strak bankstel, het liefst in een zachte pastelkleur.

Bohemian

De Bohemian (Boheems, boho) stijl is momenteel een zeer geliefde stijl in de woonkamer. Bohemian inrichting haalt zijn inspiratie voornamelijk uit India. Deze stijl is prima te personaliseren omdat het zo druk of rustig gemaakt kan worden als jij wil. Doormiddel van felle kleuren en opvallende printen in de kussens, vloerkleden en accessoires breng je leven in de woonkamer. In een boho woonkamer hoef je niet bang te zijn om een aantal vintage stukken te plaatsen. Een mooi wandtapijt, bedrukte borden of een spiegel met een drukke lijst vallen hier allemaal op zijn plek. Daartegenover kan je ook rust creëren in een Boheemse woonkamer, doormiddel van een witte basis met daarin veel touw en andere bruintinten (denk aan hangstoelen vanaf het plafond, volledig van dik touw gemaakt en franjes eronder, met daarin kussens in rustige kleuren).

Industrieel

Van alle inspiratie uit deze lijst is industrieel verreweg de stoerste. Doormiddel van een industriële inrichting kan je jouw woonkamer omtoveren tot een stijlvolle New York loft. Denk aan gemetselde muren, betonvloer, stellingkasten, metalen trap en vintage elementen zoals een leren bank, industrielampen en oude boeken. Industriële inrichting komt het beste tot zijn recht in een grote, hoge ruimte, het liefst met een open metalen trap en grote, hoge ramen. Maar ook in jouw woonkamer kan je deze inspiratie prima toepassen!

Landelijk

Heb jij er altijd van gedroomd om in een opgeknapte boerderij te wonen? Grote ruimtes met natuurlijke elementen en een prachtig uitzicht? Dan is het wellicht een idee om de landelijke stijl naar jouw woonkamer te halen! Op de manier kan je in jouw vertrouwde plekje dezelfde sfeer creëren. Denk aan ramen met kruisroedes, warme kleuren, zachte uitstraling, gestoffeerde banken en stoelen met kussens, dekentjes en vloerkleden. Een grote haard kan eigenlijk ook niet missen! Een mooie afwerking van het plafond in de vorm van houten balken maakt het helemaal af! De landelijke stijl straalt een warm en welkom gevoel uit en biedt perfecte woonkamer inspiratie.

Wat is jouw favoriete woonkamer inspiratie?

Met deze inspiratie opties kunnen de meeste mensen wel uit de voeten. Het leuke is dat elke stijl op zijn beurt weer compleet te personaliseren is, en dus in elke woonkamer tot zijn recht kan komen! De genoemde sferen zijn helemaal bijdetijds en er zijn veel meubels en accessoires voor te koop. Kijk bijvoorbeeld maar eens rond bij Lionshome!