Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe keuken, is het natuurlijk altijd een goed idee om een kijkje te nemen bij de trends van dat moment. Dat hoeft niet te betekenen dat je deze trends direct over neemt, maar het is wel een goede manier om inspiratie op te doen voor jouw eigen keuken. Laten we een kijkje nemen bij de keukentrends van 2020. Mocht je nog meer inspiratie op willen doen dan kan dit natuurlijk via een blogsite over wonen of raadpleeg een online magazine.

Een persoonlijke en gezellige keuken

Anno 2020 is het niet meer zo dat de keuken in de woning alleen gebruikt wordt voor het koken. Het is natuurlijk wel net zo gezellig om de keuken ook te gebruiken als een ruimte om bij te kletsen en voor sociale contacten. Zo zien we bijvoorbeeld steeds vaker een soort bar in de keuken om aan te zitten. Dit kan terwijl iemand aan het koken is, maar ook juist dienen als eettafel. Daarnaast houdt dit in dat de keuken past bij de rest van de woning. De keuken hoeft niet meer als werkruimte te voelen, maar mag juist ook voelen als net zo gezellig als de rest van de woning.

keuken trend

Duurzame materialen

Anno 2020 is het steeds populairder om gebruik te maken van duurzame materialen. Overal waar we kijken, wordt gesproken over duurzame materialen en het is dan natuurlijk ook logisch dat dit ook gebeurt bij keukens in woningen. Maak gebruik van duurzame materialen zoals handgemaakte producten in plaats van producten die gemaakt worden in een fabriek. Dit zorgt niet alleen voor duurzaamheid, maar geeft jouw keuken ook nog een veel persoonlijkere tint. Ook gerecyclede producten doen het altijd goed in een keuken die bekend staat om zijn duurzaamheid.

Natuurlijke kleuren

De duurzaamheid en natuurlijkheid van de keuken wordt ook doorgevoerd in de keuken. We zien namelijk steeds meer gebruik gemaakt worden van bamboe en andere producten die alleen in de natuur gevonden kunnen worden. Ook een blad gemaakt van marmer is in 2020 nog steeds erg populair. Warmere houtsoorten zorgen er dan juist weer voor dat er een stukje gezelligheid teruggebracht wordt in de keuken en dat is nou net wat we anno 2020 willen.