De zolder kan vaak een vergeten ruimte zijn. Een ruimte dat leeg staat of als rommelzolder gebruikt wordt. Het is een vergooide kans om niks met de zolder te doen, het is nog allemaal ruimte wat je kunt gebruiken voor andere doeleinden. Met maar een paar simpele aanpassingen tover je de ruimte om tot een praktisch gedeelte van jouw huis en doe je wat met de ruimte. Het is net zoals een lege kamer in jouw huis hebben, dat is toch zonde van de ruimte? Hier een aantal tips hoe je jouw zolder kan inrichten waardoor het beter bruikbaar wordt.

Logeerkamer

Je kunt de ruimte van de zolder inrichten tot een logeerkamer. Je komt misschien minder vaak op zolder, maar het komt wel net even handig uit wanneer je gasten hebt. Je kunt een aantal dunne wandjes plaatsen waardoor je een overzichtelijke ruimte hebt en de ruimte achter de wanden kunt gebruiken als opbergruimte. Je hebt op deze manier een extra kamer.

Studeerkamer

Na de komst van de kinderen geen enkele kamer geheel voor jezelf? Bouw de zolder om tot studeerkamer en geniet hier in alle rust. Je bent zo afgesloten van het geluid beneden en hebt op deze manier een rustige plek in huis waar je kunt werken.

Opslagplaats

Wanneer je spullen op zolder opruimt hoeft het niet gelijk een rommelzolder te worden. Zorg dat je de ruimte goed indeelt en goed op orde hebt. Op deze manier heb je een overzichtelijke opslagplaats voor alle feestspullen, oud speelgoed, foto albums en andere spullen die je niet dagelijks gebruikt.

Relaxruimte

Gebruik de extra ruimte die je op zolder hebt voor een pooltafel, bar of plaats een groot tv-scherm en maak van de zolderruimte een homecinema. Je kunt deze ruimte speciaal gebruiken als een soort relax en speelruimte in jouw huis. Een speciaal gedeelte waar je kunt ontspannen en genieten.

Een aannemer

Ga op zoek naar een aannemer die jou kan helpen bij het ombouwen of verbouwen van de zolderruimte. Het is belangrijk om het in een keer goed te doen. Meestal is de zolder een grote ruimte, wanneer je schuine daken hebt lijkt er weinig ruimte te zijn. Wanneer je wanden plaats waar het dak nog hoog is, kun je optisch gezien een grote kamer creƫren. De andere ruimte hoeft niet verloren te gaan want hier kun je nog spullen in opbergen, maar je bent wel een kamer rijker. Kom in contact met een aannemer en zie wat de mogelijkheden zijn voor jouw zolderruimte.

Je kunt zoveel doen met de ruimte op zolder. Maak gebruik van deze ruimte en bouw hier nog een extra kamer in. Ideaal als studeer, logeer, relax of extra slaapkamer, het is zonde om het enkel als opslagruimte te gebruiken. Richt jouw zolderruimte praktisch in en geniet van meer ruimte in huis.