Wanneer je aan een country lifestyle denkt, denk je al gauw aan een gezelligheid, familie en natuur. Dit zijn dan ook precies de kenmerken die je zal zien in een op de country lifestyle geïnspireerd huis. Denk aan grote, comfortabele meubels, houten balken en rustige kleuren. Ontsnap uit je drukke leven en kom tot rust in je huis.

Laat de materialen voor zichzelf spreken

Het rustieke gevoel dat aanwezig is in de country lifestyle, wordt met name gecreëerd door het gebruik van natuurlijke materialen. Massief hout is hier een goed voorbeeld van. Een massief houten meubel heeft alleen al gauw de neiging om zwaar aan te voelen. Dit los je op door het een lichte kleur te geven. Ook kan je bijvoorbeeld kiezen voor de betonlook. Een betonnen werkblad in de keuken maakt deze net iets stoerder, zonder het country gevoel kwijt te raken. De rustige uitstraling die meestal wordt bereikt met de country lifestyle, wordt bereikt door je aan een kleurenpallet te houden. Probeer niet te veel kleuren door elkaar te gebruiken, en kies voor accenten waar nodig. Eenheid en rust zijn je toverwoorden.

Country living gevoel in huis

Wil je een country living gevoel in huis creëren? Eenheid en rust zijn de toverwoorden.

Neem elke ruimte mee

De countrystijl is toe te passen in elke kamer in het huis. Van de keuken tot de slaapkamer en van de woonkamer tot de hal, door de juiste meubel- en accessoire keuze ademt elke ruimte het countrygevoel. Door dezelfde kleuren en materialen terug te laten komen verbind je de ruimtes met elkaar. Probeer het ruimtelijke gevoel alleen niet kwijt te raken. Is de hal niet groot genoeg voor een dressoirkast, probeer dan de ruimte een country touch te geven door de keuze in verlichting en accessoires.

Laat je eigen stempel achter

Een countrystijl in je inrichting hoeft allang niet meer oubollig te zijn. Door het gebruik van lichte kleuren en natuurlijke materialen maak je de trend helemaal van nu. En vind je de lichte pastelkleuren en kanten stofjes te vrouwelijk? Donkere kleuren werken ook! Maak de ruimte stoer door dierlijke materialen toe te voegen, zoals een koeienhuid of een leren bank. Met de countrystijl kan je zo dus echt alle kanten op.

Accessoires maken het af

country living gevoel creëren in huisDe juiste accessoires kunnen de ruimte echt afmaken. Denk van tevoren goed na over de richting die je op wilt gaan met de ruimte. Wil je meer de traditionele kant op of juist meer richting de moderne kant? Voor een meer traditioneel gevoel kan je het beste kiezen voor kussens met een bloemmotief voor op de bank en mooie lijsten aan de muur. Wil je toch liever een moderner gevoel, kies dan voor rechte lijnen. Dit kan je verwerken in moderne kaarsenhouders of moderne vazen. Voeg als final touch een groot natuurlijk boeket bloemen toe. Bloemen zijn een gemakkelijke en goedkope manier om een ruimte huiselijk te maken. En als bonus heb je meteen het meest aantrekkelijke aspect van de country lifestyle in huis, namelijk de natuur.