Een verhuizing is niet niks en er komt behoorlijk wat kijken bij het vervoeren van jouw geliefde spulletjes. Er gaat veel tijd en moeite zitten in het inpakken en helemaal in het inpakken van de breekbare dingen. Neem daar dus de tijd voor en doe het zo zorgvuldig mogelijk. Uw verhuisdozen worden immers getild, neergezet en gestapeld en daarbij is het de bedoeling dat alles heel blijft.

Pak je spullen in

Om te voorkomen dat je spullen kapotgaan, kun je het beste gebruik maken van inpakpapier. Krasgevoelige of breekbare spullen worden dan optimaal beschermd. Omdat het papier van groot formaat is, is het handig in gebruik en is het ideaal voor het inpakken van bijvoorbeeld kopjes, glazen en bordjes. Dit inpakpapier is te koop bij diverse bouwmarkten.

Breekbare spullen

Wil je gaan verhuizen? Ga voorzichtig om met breekbare spullen.

Gebruik veel inpakpapier

De beste tip die je meteen mee kunt krijgen, is: Gebruik liever te veel inpakpapier, dan te weinig!
De een heeft natuurlijk meer breekbare spullen dan een ander. Wij zetten de meest voorkomende ‘uitdagingen’ even op een rijtje.

Als je het servies gaat inpakken, is het belangrijk dat je ieder onderdeel van dat servies apart inpakt. Om een kreukelzone te laten ontstaan, pak je het losjes in. Op die manier heeft het extra bescherming.

Wanneer je een verhuisdoos met alleen serviesgoed vult, wordt deze al snel veel te zwaar. Je kunt daarom de doos beter voor een deel vullen met servies en het daarna op te vullen met licht materiaal zoals: kleding, theedoeken of handdoeken.
Alle glazen pak je ook in met genoeg inpakpapier. Ook hier is het van belang dat je alles per stuk en losjes in genoeg inpakpapier inpakt. Begin met de grootste glazen en zet ze rechtop in de doos.

Voor het inpakken van kopjes en beker geldt eigenlijk hetzelfde principe. Je verpakt ze apart, losjes en begint met het grootste formaat. Deze doos kun je eventueel opvullen met schoteltjes of bordjes (bijvoorbeeld aan de zijkanten) en vervolgens met licht materiaal.

Let er goed op dat je elke verhuisdoos zo vult dat de inhoud niet kan gaan schuiven wanneer je de breekbare spullen gaat verhuizen en geef het op de doos aan dat er breekbaar materiaal inzit.

Je kunt er ook voor kiezen om de verhuizing niet zelf te doen maar door een erkend verhuisbedrijf. Als een verhuisbedrijf jouw verhuizing uitvoert, dan hebben zij de verantwoordelijkheid voor het door hen ingepakte materiaal. Mochten er dan dus spullen sneuvelen, zijn zij aansprakelijk voor de schade.