Landelijke keukens zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit de keukenwereld. En dat is heel begrijpelijk, want deze stijl past bij veel verschillende interieurs en smaken en tegenwoordig zijn landelijke keukens heel betaalbaar. U haalt met een landelijke keuken het platteland in huis, maar niet op een overdadige manier. Het sfeervolle karakter van een landelijke keuken zorgt voor een prettige ambiance. Dat komt niet alleen door de materialen die een natuurlijke look hebben, maar ook door de vaak rustgevende, neutrale kleuren zoals wit of lichtgrijs. Zachte kleurtjes worden gecombineerd met allerlei houtsoorten. Het fijne is dat praktisch altijd samen gaat met een mooie look, die ook gerust stoer mag zijn voor een speels effect. Je kunt gaan voor eenheid in vormen, kleuren en materialen, maar het is ook interessant om hiermee te variëren, want die tegenstellingen in je keuken maken het geheel speels.

Betaalbare landelijke keukens kopen

Het gebruik van natuurlijke materialen: dat is een van de kenmerken van landelijke keukens. Hout en natuursteen zorgen voor een luxe effect in uw keuken. Hout straalt warmte uit en is perfect te combineren met andere soorten materialen. Tegelijkertijd is het nostalgische tintje ook nog gewoon te zien is. Dit komt bijvoorbeeld terug in kranen: retro kranen zijn vaak te vinden in een landelijke keuken. Of ga voor een opengewerkte rieten mand met ijzeren handvaten, om iets in op te bergen. Echte eyecatchers!

landelijke keukens

Landelijke keukens hebben een echte uitstraling wat bij een boerderij hoort. Het zijn eyecatchers.

Daarover gesproken: een landelijke keuken staat vaak niet te vol. Zet wat leuke potjes kruiden of plantenbakjes op een houten plank voor wat sfeer, het hoeft niet altijd ovedag te zijn. Ook is het leuk om wat glazen vaasjes of potjes neer te zetten. Deze passen goed bij de uitstraling van hout. Zo komt ook in de decoratie de landelijke sfeer goed terug en vormt alles in de keuken één geheel, bijvoorbeeld met een open houten kast en een natuurstenen werkblad. In die open kast kun je heel mooi een landelijk ogend servies neerzetten. En wil je een lamp ophangen, denkdan eens aan een industriële lamp.

Een landelijke keuken hoeft niet duur te zijn. Betaalbare landelijke keukens zijn echt alomtegenwoordig. Zo komen een gunstige prijs en een mooie stijl samen. Zodat u een sfeevolle, unieke keuken heeft waarmee u uw identiteit kunt weerspiegelen! Een landelijke keuken is vaak een echte woonkeuken – het centrale punt van het huis, waar het gezin samenkomt en gezellig met elkaar eet in een warme, sfeerrijke omgeving.