Alle Nederlandse consumenten besparen het liefst zoveel mogelijk geld en hebben voor zo min mogelijk geld het beste product! Dat zal altijd zo blijven, zeker voor buitenstaanders. Daarom heeft het team van Woonprettig.nl een onderzoek gedaan naar welke zaken er nog veel bespaard kan worden binnen de woning en dan met name binnen de keuken. Tijdens dit onderzoek is samengewerkt met een renovatiebedrijf van keukens in Enschede.

Uit het onderzoek zijn meerdere uitkomsten gekomen:
– Keuken renovaties komen steeds vaker voor
– Hypotheek verhogen voor een nieuwe keuken komt steeds vaker voor

Veranderende markt en prijsbewuste consument kiezen massaal voor renovaties
Uit het onderzoek in samenwerking met het renovatie bedrijf uit Enschede blijkt dat steeds meer mensen gebruik maken van een renovatie voor de keuken. De reden hiervoor zijn vrijwel altijd de lagere kosten t.o.v. een nieuwe keuken. Zo kan er maar liefst 30% bespaart worden op een nieuwe keuken. De renovatiekosten liggen dus aanzienlijk lager dan bij de aanschaf van een splinternieuwe keuken. Dit kan de situatie voor veel mensen veel eenvoudiger maken aangezien veel mensen zelfs hun hypotheek verhoogd hebben voor de aanschaf van een nieuwe keuken. Dit neemt dus een extra hoog risico met zich mee door het verhoogde bedrag aan geleend geld en daarnaast zal het bedrag aan rente ook hoger worden. Al hoewel de rente op een historisch laag niveau staat is iedere euro die extra aan rente betaald moet worden natuurlijk zonde. Veel mensen beseffen dit niet en verhogen vrij snel hun hypotheek.

Wanneer je twijfelt over wat voor jouw de beste keuze is omdat je denkt dat een renovatie voor jou niet het meest voor de hand liggend is? Neem gerust contact met ons op en we adviseren je graag vrijblijvend!