Wat is een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar in Breda is er voor mensen die een huis willen kopen in Breda of omgeving. Veel mensen denken dat een makelaar er zowel voor de verkopende partij als voor eventuele kopers is, maar dit klopt niet. De verkoopmakelaar is er alleen voor de verkopende partij en probeert het huis zo duur mogelijk te verkopen. Dit toont aan dat het belangrijk is een aankoopmakelaar in de hand te nemen als je een huis gaat kopen. Deze behartigd alleen jouw belangen. De aankoopmakelaar neemt je veel werk uit handen en begeleidt je tijdens het hele proces rond de koop van een huis. Hij is niet emotioneel betrokken, zodat hij nuchter zal handelen en neemt alle juridische rompslomp op zich voor je. Een aankoopmakelaar kost uiteraard geld, maar dat verdient zich als het goed is terug, omdat hij probeert om je zo min mogelijk te laten betalen voor het huis.

Wat doet de aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar helpt u onder meer met het zoeken naar een woning, tijdens de bezichtiging en de onderhandeling over de prijs van het huis dat u op het oog heeft, maar ook met de koopakte en de notariƫle begeleiding als u besloten heeft het huis te kopen.
Hij adviseert u na de bezichtiging van een huis over verschillende zaken, zoals de waarde van de woning en de bouwtechnische staat van het huis. Het al dan niet uit laten voeren van een bouwkundige keuring en bijkomende kosten als onroerende zaak belasting en erfpacht, zijn ook gebieden waarop hij u zal adviseren. Hij voert deze zaken niet zelf uit, omdat hij daar de expertise niet voor heeft. Daarvoor zal hij u wel in contact kunnen brengen met de juiste mensen, zoals een bouwkundig ingenieur, een onafhankelijke taxateur of financieel adviseur.
De makelaar kan de koopakte voor u doorlopen als de verkopende partij deze heeft opgesteld, of zelf een koopakte samen met u opstellen. Ook tijdens de afspraak met de notaris voor de leveringsakte, kan hij u bijstaan. Een voordelen van een aankoopmakelaar merkt u vooral als u zelf niet alles wilt regelen rondom de koop van een huis.

Aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar kan u helpen bij de aankoop van een woning.

Een erkende aankoopmakelaar in de hand nemen

Een aankoopmakelaar inschakelen is niet goedkoop. Je wilt wel zeker weten dat je iemand hebt die je zaken goed behartigd en voldoende rekening houdt met jouw wensen. Daarom doe je er verstandig aan een erkende makelaar in te schakelen. Er zijn heel veel makelaarskantoren, zowel offline als online en het kan lastig zijn het kaf van het koren te onderscheiden. Elke makelaarskantoor zal zeggen dat zij de beste en goedkoopste zijn. Om zekerheid te hebben bij de keuze voor een makelaar, kun je uitzoeken of ze lid zijn van de NVM (Nederlandse vereniging van makelaars), VBO (vereniging voor makelaars en taxateurs)en Vastgoedpro de beroepsorganisatie voor vastgoedprofessionals in Nederland. Als een makelaar bij bovenstaande organisaties is aangesloten, biedt dat zekerheid voor de kwaliteit en service van de makelaar. Controleer dit dus altijd van tevoren.