De aankleding van de woonkamer is erg belangrijk voor de sfeer in je woning. De woonkamer is de ruimte waar je ontspannen tv kijkt of gezellig met vrienden en familie dineert. Er zijn verschillende woontrends waar rekening mee gehouden kan worden bij de aankleding van de woonkamer.

Gebruik kleuren bij de aankleding van de woonkamer

In 2017 zijn de kleuren poeder en huiskleur onmisbaar! Dit zijn kleuren die gebruikt kunnen worden op de muur maar ook in de aankleding.

Wat helemaal hip is dit jaar zijn accessoires van kurk. Door gebruik te maken van kurk laat je natuurlijke producten goed terugkomen in je interieur. Kurk kan gebruikt worden voor vele accessoires. Van krantenbak tot onderzetten, je kan alle kanten op! Kurk kan ook gebruikt worden voor meubels, kies voor een tafelblad of bijzetkrukje van kurk.

Omdat natuurlijke elementen en kleuren super tof zijn, zie je veel accessoires in de kleur olijfgroen. Een mooie kleur en gemakkelijk te combineren met en andere kleuren.

Aankleding woonkamer

Bij de aankleding van de woonkamer is het belangrijk dat deze past bij jouw stijl!

Het allerbelangrijkste is natuurlijk jouw eigen stijl en de vorm van de kamer. Denk goed na voordat je begint aan de aankleding. Welke stijl vind je mooi, wat moet de kamer uitstralen? Wil je rust in de kamer, kies voor zachte kleuren. Kleuren zoals grijs, koraal en selderij groen zijn goed om te gebruiken. Probeer felle kleuren te vermijden.

Maak ook gebruik van persoonlijke spullen zoals boeken en souvenirs. Zo maak je een woonkamer waar jij je fijn in voelt.

Aankleding van de woonkamer, blijf combineren

Voordat je begint kun je het meest bepalende element kiezen zoals de bank. Dit wordt het middelpunt waarop je verder kunt borduren. Hierdoor wordt het wellicht makkelijker een start te maken met de rest van de aankleding.

Het leuke van werken met accessoires is dat ze makkelijk aan te passen zijn. Zo geef je de woonkamer gemakkelijk een andere uitstraling. Kies in de winter voor warme kleuren. Kussentjes op de bank zijn zo aangepast. Kleed de bank in de winter aan met kussens in wijnrood of met een vachtje. In de zomer wissel je gemakkelijk de slopen om. Geef de woning in de zomer en lichtere uitstraling. Dit is niet alleen mogelijk met kussenslopen maar met van alles!

Voordat je allerlei spullen gaat kopen voor de aankleding van je huis kijk je goed naar de maten. Zelfs bij het neerzetten van een bijzettafel, het zou toch zonde zijn als deze net te klein of te groot is.