Om je woonkamer om te toveren tot je ideale woonomgeving ben je afhankelijk van meerdere factoren. Een woonkamer is pas geslaagd als alles in harmonie met elkaar samenwerkt. Van kleuren en materiaalkeuzes tot stijl en sfeer. Uiteindelijk is het inrichten van je woonkamer vooral een kwestie van smaak en over smaak valt niet te twisten. Maar hoe kun je jouw woonkamer inrichten, op een manier dat het er goed uitziet, als je hier nog geen ervaring mee hebt. Dan ben je hier op de goede plek. Lees in dit blog over onze 5 inspirerende ideeën voor de inrichting van je woonkamer.

1.     Goede ideeën inrichting kleine woonkamer

Wanneer je een kleine woonkamer hebt, zijn er een paar trucjes die je kunt gebruiken om de kamer ruimtelijker te laten ogen. Kies voor verf met zachte en lichte tinten voor de muren. Felle kleuren komen eigenlijk alleen goed tot hun recht in grote woonkamers. Leg een houten vloer in de lengte, zodat je woonkamer langer lijkt.

2.     Benut de indeling

Iedere woonkamer is anders. Niet alleen qua grootte, maar ook de verschillende vormen van woonkamers zijn uitgebreid. De meest voorkomende vormen zijn de L-vorm en een rechthoekige woonkamer. Toch zijn er binnen deze categorieën nog grote verschillen zichtbaar. Denk aan woonkamer met een inham, of een groter open glazen serre. Dit zijn de unieke elementen die jouw woonkamer juist zo bijzonder maken. Zorg ervoor dat je hier optimaal gebruik van maakt.

3.     Vloer kiezen: onderhoud is ondergeschikt

Veel mensen maken zich bij het kiezen van een vloer erg zorgen om het verwachte onderhoud. In de praktijk blijkt dat het zelden loont om een compromis te sluiten. We adviseren daarom om het onderhoud ondergeschikt te laten aan de uitstraling van de vloer. Een vloer die er echt goed uitziet is het waard om mooi te houden.

4.     Wacht met details

Wanneer je jouw woonkamer aan het inrichten bent, wil je ver vooruit denken. Je zoekt al leuke foto’s en fotolijstjes, schilderijen en andere accessoires die je in jouw woonkamer wilt plaatsen, terwijl je nog helemaal geen concreet plan voor je woonkamer hebt. Begin eerst met het indelen van de elementen die je niet meer zomaar kunt aanpassen, voordat je met de details aan de slag gaat.

5.    Doe inspiratie op

Zelfs wanneer je een eigen stijl hebt die niet onder een van de ‘standaardstijlen’ past, kan het nooit kwaad om inspiratie op te doen. Juist door verschillende stijlen te bekijken, krijg je een goed beeld van wat mogelijk is en hoe je deze stijlen kunt combineren.

Voor meer goede huis en interieur ideeën kun je onze andere blogs ook bekijken.