Wie droomt er nu niet van zijn of haar droomhuis? We hebben allemaal wel eens weg zitten dromen bij het idee aan een prachtig huis, een woning waar we het liefst tot het einde der tijden zouden willen vertoeven. Een droomhuis, als het ware, om je dagen in te slijten. Er zijn echter niet veel mensen die de stap om een droomhuis te verwezenlijken ook daadwerkelijk zetten. Veel mensen vinden het toch behoorlijk beangstigend, wat ook vrij begrijpelijk is. Gegeven, er komen een hoop risico’s en extra kosten bij kijken die je niet zou tegen komen bij het kopen van een traditioneel gebouwd huis. Dat maakt het voor veel mensen toch afstotelijk. Maar wat als je nu gewoon de sprong zou wagen? Wat als je dan toch gaat voor je droomhuis?

 

Ken je principes

Een droomhuis hoeft natuurlijk niet perse een enorm paleis te zijn van steen en marmer. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een prefab woning te laten bouwen. Een prefab woning is een woning waarbij alle benodigde onderdelen van te voren al zijn gefabriceerd. Het enige wat er nog hoeft te gebeuren, is dat alles op locatie in elkaar moet worden gezet. Als een soort blokkenspel, zou je kunnen zeggen. Maar wat voor prefab woningen bestaan er dan? Wel, de meest populaire is die van het houtskeletbouw. Hierbij bestaat het skelet van het huis op vooraf gefabriceerd hout. Dit houtskelet bouwen is vele malen goedkoper dan het bouwen van een traditioneel huis.

 

Weet waar te besparen

Een houtskelet bouwen is goedkoper omdat het ten eerste veel sneller gaat. Een houtskelet kan na fabricatie namelijk al binnen één á twee dagen worden gebouwd op locatie. Dat betekent dat je in een mum van tijd door kunt gaan werken aan andere facetten van het huis. Een houtskeletwoning kan al binnen tien tot twaalf weken bewoond zijn. Dat scheelt natuurlijk ontzettend in de kosten, wat het een aantrekkelijke manier maakt om je eigen woning te bouwen. Een houtskelet bouwen verloopt dus ongelooflijk snel, en al helemaal wanneer je de juiste specialisten ervoor inschakelt.

 

Door met de rest

Wanneer het houtskelet bouwen eenmaal achter de rug is, kun je aan de gang met de andere facetten van je huis. Je zal merken dat je binnen betrekkelijke tijd eindelijk je droomhuis kunt gaan bewonen. Een geweldig gevoel, niet waar? Wanneer je eenmaal zo erg naar iets uitkijkt geeft het uiteraard heel veel voldoening wanneer je er eindelijk terecht kunt. En voor de twijfelaars bestaat er natuurlijk nog een extra zekerheid. Houtskeletbouw is een zeer beproefde methode. Negentig procent van alle woonhuizen in Canada en de Verenigde Staten is op deze manier gebouwd. Het is daarnaast ook een zeer milieuvriendelijke manier van wonen. En het scheelt ontzettend in de portemonnee wanneer het aankomt op stookkosten. Omdat het natuurlijk materiaal de warmte beter vast houdt hoef je minder hard te stoken om je woning warm te krijgen. En als dat geen reden is om je over de streep te halen, dan weten wij het ook niet meer. Al met al is een houtskeletwoning veel voordeliger.