Elk persoon die een huis bewoont is meestal in het bezit van een deurbel. De deurbel zit normaal gesproken aan of naast de voordeur. In vroegere tijden maakte je jezelf kenbaar door aan de deur te kloppen. Deurkloppers waren de eerste attributen om in huis te horen dat er iemand op bezoek kwam of aan de deur stond. Later kwam de deurbel in de vorm van een trekknop die je uit moest trekken en met een ingenieus systeem een belletje binnen naast de voordeur liet klingelen. Deze deurbellen zie je nog regelmatig bij de oudere 30-jaren woningen. De trekknop werden elke week door de huishoudster gepoetst. Ze waren vroeger van koper.

Deurbel van nu

Een deurbel moet het natuurlijk altijd doen. Het is vervelend wanneer er mensen voor je deur staan die onverrichter zaken weer huiswaarts keren. Ook wanneer er iets moet worden afgeleverd is het belangrijk om een goede deurbel te hebben die je door het hele huis heen hoort. Deurbellen zijn er tegenwoordig in vele varianten. Zo heb je;

  • De gewone elektrische deurbel
  • Bedrade deurbellen
  • Intercom deurbellen
  • Deurbellen met camera
  • Draadloze deurbellen
  • moderne deurbel

    De moderne deurbel is strak en heeft weinig ouderwetse uitstraling.

Voor ieder huis is er dus wel een moderne deurbel te vinden. Toch zijn de ouderwetse deurbellen ook nog te koop. Een ouderwetse deurbel past bij een wat gedateerder huis veel beter dan zo’n moderne intercom deurbel. Een ouderwetse deurbel straalt karakter uit wat bij een huis gebouwd in de jaren’20 of ’30 beter past.

Energiezuinige ouderwetse deurbel kopen

Een ouderwetse deurbel kopen straalt dus niet alleen nostalgie uit maar is ook nog eens energiezuinig.
De Asfra mechanische deurbel is een ouderwetse bel met een drukknop. Heel simpel door iedereen te monteren. Een bel die het altijd doet en die geen stroom nodig heeft. Het is een bel die aan de deur wordt gemonteerd. Aan de binnenzijde van de deur zit een meestal chroomkleurig, halfrond dekseltje waar het mechanisme onder zit. Deze bel hoor je door het gehele huis.

ouderwetse deurbel

De ouderwetse deurbel kenmerkt zich door de fraaie ouderwetse uitstraling.

De ouderwetse trekbellen zijn nog steeds te koop maar dan in een nieuwere uitvoering. Het materiaal waar ze van zijn gemaakt zijn nikkel en messing wat een mooie glans heeft. Vroeger waren deze bellen van koper en moesten steeds worden gepoetst. Met dit nieuwe materiaal is dit overbodig en je hebt toch een prachtig uitziende trekbel.
Ben je op zoek naar een klassieke, ouderwetse deurbel dan is een gietijzeren bel met klepel misschien wel wat je zoekt. Het gerenommeerde merk Esschert heeft deurbellen met een mooie design uitstraling. Deze nieuwe bellen zijn uitgerust met een klepel waar een katoenen draad aan is bevestigd die je heen en weer haalt om de bel te laten klingelen. Het is dus een bel die zonder elektriciteit functioneert en binnenshuis prima is te horen. De deurbel met de authentieke uitstraling is simpel te monteren aan de buitenmuur naast de voordeur.
Ben je geïnteresseerd in ouderwetse deurbellen kijk dan op de desbetreffende websites en laat je inspireren.