Gezonde en mooie planten voor binnen

De voordelen van kamerplanten? Heb je even? Om te beginnen zijn ze prachtig! Echte sfeermakers die onmisbaar zijn in een interieur. Ze brengen een stukje groen en natuur naar binnen, fleuren een saaie hoek op en zuiveren de lucht. Prima huisgenootjes toch? En er zijn tegenwoordig zo veel leuke keuzes! Zelfs als je geen groene vingers hebt kan jij een kamerplant in huis nemen. Wij zetten vijf mooie planten voor binnen op een rijtje.

5 Mooie planten voor binnenMonstera

De Monstera, ookwel de gatenplant genoemd, is een prachtige kamerplant die het goed goed in elk bijdetijds interieur. Hij vormt lange rechtopstaande stengels met aan het uiteinde een groot, diepgroen, blanzend blad. Dit blad heeft als het ware ‘gaten’ langs de randen, waardoor hij zijn bijnaam gatenplant heeft verdiend. De Monstera is momenteel extreem populair en wordt niet alleen als plant in het interieur gebruikt, maar ook als afbeelding op canvas of ingelijst. De grote bladeren stralen immers klasse en rust uit. Het is een erg mooie plant voor binnen die water nodig heeft wanneer de aarde droog aanvoelt.

 

Cactus & succulent

Als je bang bent dat je vergeet om de planten regelmatig te voorzien van water, dan is de cactus je beste vriend. Deze is niet meer weg te denken uit hedendaags interieur! Een ware trend die maar niet over lijkt te gaan. Cactussen zijn woestijnplanten en hebben daarom niet veel nodig. Ze kunnen enorm lang teren op droge grond, dus wees niet bang dat je deze zal laten afsterven. In combinatie met cactussen is de succulent, ofwel de vetplant, erg leuk! Probeer maar eens een cactustuintje te maken in een brede lage put: een combinatie van cactussen en vetplantjes bij elkaar geplant. Heel lief en sfeervol voor op tafel! De cactus en de succulent zijn daarom de titel ‘mooie planten voor binnen’ zeker waard!

Chrysalidocarpus Lutescens

Chrya-watte? Ja, lastige naam. Maar wel een prachtige plant! Deze mooie plant voor binnen is afkomstig uit Madagaskar en is een palmsoort. Hij heeft lange stelen met daaraan lange puntige bladeren die dicht op elkaar staan. Je mag hem overigens ook de ‘goudpalm’ noemen, dat rolt wellicht wat makkelijker van de tong. Deze plant wil graag vochtige wortels hebben en heeft daarom één keer per week water nodig (in de zomer twee keer).

Livistona Rotundifolia

De Livistona Rotundifolia. Laten we hem maar gewoon de waaierpalm noemen voor het gemak. Ook deze is verwant aan de palmboom en dat is goed te zien aan zijn uiterlijk. Wanneer de waaierpalm klein is lijkt deze geen stam te hebben, maar zodra hij groter wordt vormt er een mooie bruine stam met aan de bovenkant een boel stelen met daaraan de bladeren.

Trachycarpus Fortunei

Opnieuw een palmsoort (tja, wat kan ik zeggen.. ik ben dol op de zomer in huis!), maar deze komt van alle bovengenoemde soorten nog het meeste in de buurt van de echte palmboom langs het strand! Deze mooie plant voor binnen maakt een echte statement in jouw woning. Alsof je het witte strand in huis haalt. Hoewel hij er heel Mediterraans of Zuid-Amerikaans uit ziet, komt deze plant eigenlijk uit gebieden in China en Japan! Zou je niet zeggen he?