Je bent op zoek naar ergonomische bureaustoelen en je zou hier graag meer informatie over willen. Dan ben je hier aan het juiste adres. Hieronder lees je wat je moet weten.

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Ergonomische bureaustoelen zijn er in vele soorten en maten. De belangrijkste functie van deze stoelen is dat ze voor een lage belasting van het lichaam zorgen. Dit door ze op bepaalde plaatsten met het lichaam mee te laten bewegen en juist op andere plaatsen het lichaam steun geven waar dat nodig is. Dit zorgt er voor dat je op een ontspannende manier met je werk bezig bent. Dit heeft weer als gevolg dat je je lichaam minder belast, gezondheidsklachten voorkomt en je je meer kan concentreren gedurende de dag.

Waarom een ergonomische bureaustoel?

Tegenwoordig zeggen ze dat zitten het nieuwe roken is. Uit onderzoek is gebleken dat lang zitten de kans vergroot op diabetes en hart- en vaatziekten.
Uit andere studies is gebleken dat je twee jaar aan je leven kan toevoegen als je minder dan drie uur per dag zit. Nu kan je natuurlijk niet altijd staand werken, zeker niet als je een kantoor baan hebt.

Als je dan toch moet zitten is een ergonomische bureaustoel de perfecte keus.
Juist dankzij de bewegingsvrijheid en de steun op de juiste plekken zorg je ervoor dat zitten op deze stoelen stress- en gezondheidsklachten verminderd en je concentratie verhoogd. Het aanschaffen hiervan is dan ook een goede investering in je gezondheid.

Kantoor

Veel kantoorkamers zien eruit met een normale bureaustoel. Kies echter voor een ergonomische bureaustoel. Dit zorgt voor een betere houding

Wat zijn de verschillende ergonomische bureaustoelen?

Ergonomische bureaustoelen zijn er in vele maten en soorten. Elke soort stoel heeft zijn eigen kenmerken als het gaat om bewegingsvrijheid en ondersteuning.
Hier een aantal van de vele opties die je hebt.

De verstelbare bureaustoel.

Deze zijn in vele maten verkrijgbaar. Door de verstelbare armleuningen, rugleuningen en zithoogtes kan je de stoel instellen naar de voor jouw optimale zithouding.

De zadelbureaustoel

Geïnspireerd door een paarden zadel, kan je deze stoel beschouwen als een actieve bureaustoel. Een ruiter zit tenslotte altijd actief op het zadel, waardoor het bloed beter door het lichaam kan stromen. Je ziet ze vaak terug in werkplekken waar er veel bewogen moet worden zoals tandartspraktijken of autogarages.

Kniestoelen en zitballen.

Dit zijn “stoelen” waarbij je geen rugleuning hebt. Ze vallen hierdoor ook onder het kopje actieve stoelen. Ze forceren een goede houding van de rug waardoor deze stoelen ideaal zijn mensen met rugklachten.

Heb je nog vragen?

Mocht je nu nog steeds vragen hebben, neem dan contact op met de specialist. Zij kunnen je vragen beantwoorden. Zij zijn immers de experts! Wat ook goed is om te weten is dat een aantal bedrijven een service aanbieden waarbij je een stoel een aantal dagen mag uitproberen. Zo kan je zelf testen of het echt beter is voor jou!