Het voorjaar komt om de hoek piepen en dat is meteen het ideale moment om de tuin onder handen te nemen. Snoeien, aanplanten, bemesten, bladeren verwijderen… Het is nu de ideale moment! Maar wat als je eigenlijk je tuin een beetje beu bent? Wat als de tuin wel toe is aan volledige make over?
Wij bezorgen je in dit artikel wat inspiratie voor een geslaagde herinrichting van jouw tuin! Steek dus de handen uit de mouwen en geniet deze zomer van een prachtige tuin die misschien wel anderen gaat inspireren!

Denk op niveau.

Laat het kind in jouw naar boven komen en verwerk niveauverschillen, trapjes en misschien wel glijbanen in jouw tuin. Je krijgt meteen een dynamisch geheel dat uw vlakke tuin omtovert tot een speels geheel!
Bovendien ga je ervoor zorgen dat je tuin groter lijkt dan hij eigenlijk is.

Zwart-wit.

Volledig hip is zwart-wit. Het is ene tijdloze stijl die voor rust zorgt en zich prachtig laat combineren met kleuren en zo ook planten. Het natuurlijke karakter van planten komt mooi tot uiting in contrast met het neutrale zwart van bijvoorbeeld het terras, of het wit van bijvoorbeeld de kiezels.

Zones.

Deel je tuin op in zones. Bijvoorbeeld een eetzone waar je niet enkel een tafel en stoelen plaatst, maar bijvoorbeeld ook een buitenkeuken. Een luierzone, voorzien van hangmaten, ligbedden of een gezellig tuin stel met in het midden een vuurkorf om gezellige avonden met vrienden nog meer tot hun recht te laten komen. Het werken met zones geeft je tuin een overzichtelijk en samenhangende uitstraling!

Waterpartijen.

Water in de tuin zorgt meteen voor rust. Een vijvertje of een klein stroompje zal de rust benadrukken en wat helemaal een meerwaarde is, is dat dit meteen ook een hoop dieren zoals vogels, egels en met een beetje geluk een eekhoorn aantrekt. Gegarandeerd een tuin vol leven en gezelligheid!

Zwemplezier.

Ben ook jij een waterrat? Maar ben je dat plastic bouwwerk dat elk jaar opnieuw wordt geïnstalleerd in de tuin een beetje beu? Denk dan zeker eens na over een zwembad of zwemvijver. Combineer deze plek met een lounge-zone en je waant je gelijk op vakantie!

Gezelligheid centraal.

Ga voor een ronduit gezellige tuin. Combineer rustieke materialen met de juiste tuinverlichting en je krijgt meteen een gezellig geheel waar je uren kan vertoeven.

Tuinonderhoud

Inspiratie voor in de tuin: zorg ook voor de vogeltjes in de wintermaanden.

Denk aan de kinderen.

Kinderen hebben speelruimte nodig. In plaats van jezelf steeds te storen aan die bal die in je (net ingerichte) perkje vliegt, of de zoveelste vraag of je alsjeblieft (nog een keer) het skateboard uit de vijver wil komen vissen, is het verstandig hen een eigen plekje te geven in de tuin. Voorzie deze plek van een eenvoudig grasperkje waar zij op kunnen voetballen en ravotten en denk misschien ook eens over een speeltuig of boomhut. Misschien kan je hen ook betrekken bij de inrichting van hun tuindeeltje?

Genoeg inspiratie voor je tuin dus! Ga vandaag nog aan de slag en geniet deze zomer van een prachtige tuin vol leven en natuur!