Je kunt in een woonkamer een tegelvloer hebben of een van hout. Nu zal een houtenvloer in de woonkamer over het algemeen warm aandoen.
Er werden in eerste instantie vaak plavuizen gebruikt voor de vloer in een woonkamer. Daarna is men overgegaan op houten vloeren omdat dat warmer aan zou doen. Toch wordt daar tegenwoordig weer minder naar gekeken. We nemen op de eerste plaats die vloer die we mooi vinden. Koud zal het niet meer zijn in de moderne huizen. Omdat men tegenwoordig veel voorzieningen aanbrengt, om de warmte in huis te houden, maakt het niet zo veel meer uit wat er op de vloer ligt. Indien er een huis wordt gebouwd en men wil een vloer met tegels hebben, dan zal men vaak ook kiezen voor een vloerverwarming. Hierdoor is het zalig, zeker voor kleine kinderen, wanneer ze op de vloer aan het spelen zijn. Dus voor de warmte zal het niet veel uitmaken wat er op de vloer wordt gelegd.

Vloerkleden of vloerbedekking

Vloerbedekking wordt niet zo vaak meer toegepast. Ondanks dat vloerbedekking best een gezellige sfeer kan uitstralen, ziet de moderne mens er tegenop om het schoon te houden. Men zal vloerbedekking met een vaste regelmaat goed moeten schoonmaken. Daarbij is het natuurlijk weer wel afhankelijk wat voor een soort er gebruikt zou worden.
Tegenwoordig zal men over een houten vloer of een tegelvloer toch vaak nog wel een vloerkleed leggen. Dat doet men vaak met de gedachte dat het een mooier uiterlijk heeft. Het toont warmer aan en het geeft een bepaalde sfeer in de woonkamer. Nu zijn er vele soorten vloerkleden. Ze hebben allen hun voor- en nadelen.

Grote moderne vloerkleden

Grote moderne vloerkleden zijn steeds meer in trek. Ze worden gebruikt om een warme uitstraling aan huis te geven.

Vast geweven vloerkleed

Indien men voor een vloerkleed kiest wat vast is geweven, dan kan je ervan verzekerd zijn dat het niet erg snel vuil zal worden. Het vuil zal niet gemakkelijk in het vloerkleed dringen waardoor het gemakkelijk is op te stofzuigen.

Los geweven grote moderne vloerkleden kopen

Wanneer je echter een los geweven vloerkleed koopt, dan kun je ervan op aan dat het gemakkelijk vuil opneemt. Het vuil gaat tussen de polen zitten. Het is ook moeilijker op te stofzuigen.

Morsen van een vloeistof

Wanneer er met een vloeistof op een vloerkleed wordt gemorst, dan is dat bij een los geweven vloerkleed moeilijker te verwijderen dan bij een vast geweven, indien met het snel gaat verwijderen. Je moet niet wachten totdat het vuil erin is gedrongen want dan kan het bij een vast geweven weer moeilijker worden verwijderd.

Aandachtspunten

Je moet dus bij een keus voor een groot modern vloerkleed goed nadenken wat je wilt hebben. Het heeft allemaal zijn voor- en nadelen. Je kunt voor een modern vloerkleed er een nemen met vele felle kleuren maar ook een effen. Ook een Berbertapijt staat zeer goed in kamer die modern is ingericht. Je kunt zelfs in een moderne kamer een Pers nemen. Ook deze zal een zeer mooi effect geven in de woonkamer.

Voorlichting

Wanneer je besluit, om in een woonkamer, een groot modern vloerkleed te leggen, moet je je goed laten voorlichten.