Industriële lampen voor in de woonkamer

Comment are off

Een industriële inrichting zegt meestal wel wat over iemand. Personen die hun woonruimte voorzien van industriële meubelen en accessoires, zijn de mensen die van een no nonsens interieur houden. Niet te veel accessoires, natuurlijke producten en industriële hanglampen in de woonkamer. Je moet er echt een type voor zijn om industrieel, dus minimalistisch, je woning in te richten. Géén snuisterijen maar accessoires die bestaan uit wat ruwer materiaal en ongepolijst. De materialen die oud zijn en waar je aan kunt zien dat ze vroeger ook echt zijn gebruikt, genieten de voorkeur. Oude industriële hanglampen en gebruiksvoorwerpen, die in de 19e eeuw werden gebruikt, hebben een robuuste uitstraling. Ook metaal en beton wordt in een industrieel interieur gebruikt.

Het gaat om de details

Omdat er weinig meubelen en accessoires in deze inrichting worden gebruikt, is het belangrijk om op de details te letten. Elk meubel wat in dit interieur wordt geplaatst, moet over worden nagedacht. Materiaalkeus is ook een belangrijk aspect.

industriële lamp in huis halen

industriële lamp in huis halen

Bakstenen
Mensen die graag in een interieur wonen wat industrieel aandoet, omringen zich graag met ruwe materialen. Bakstenen zullen altijd in de smaak vallen en zorgen voor de juiste sfeer. Een bakstenen muur heeft een karakteristieke uitstraling.

Eenvoudig
Dit interieur kenmerkt zich door de eenvoud van inrichten. Geen toeters en bellen, maar rust in de woonkamer. De kleuren die worden gebruikt zijn bedaarde tinten en geven deze stijl simpelheid en zielenrust. Heerlijk om na een dag hard werken terug te keren naar je appartement of woning en te genieten van een evenwichtig interieur.

Niet te veel meubels
Te veel kastjes en zitelementen kunnen onrustig overkomen. Kijk bij het inrichten van een industrieel interieur naar het volledige plaatje. Zorg voor goed vormgegeven, mooie combinaties.

Waar is deze stijl ontstaan

Oude fabriekspanden in de stad New-York werden tijdens het verdwijnen van de industrie en de woningnood, tot appartementen en loft’s omgebouwd. Deze appartementen waren toen tijdelijk, zodat er verder niet veel aan wanden en vloeren werd gedaan.
Een industriële inrichting is nú helemaal hot. Mensen die graag op deze manier willen wonen, vinden het fantastisch om zich in een oude school of kerk
te vestigen. Natuurlijk staat je eigen smaak voorop en kun je ook een woonruimte alleen voorzien van accessoires met een industriële atmosfeer.

Industriële lampen voor in de woonkamer

Elke woonruimte moet worden voorzien van verlichting. Een lamp die een industrieel karakter heeft is bijvoorbeeld een spotlight vloerlamp. Met deze lamp waan je je in een oude filmstudio. De kap van zo’n lamp wordt expres oud gemaakt en deze lamp past perfect in de woonkamer. Het is natuurlijk geweldig om een échte industriële lamp voor de woonkamer te scoren. Het is een kwestie van veel zoeken en op internet kijken. Vintageshops hebben nog wel fabriekslampen die in een fabriekshal zijn gebruikt. Zo’n oude hanglamp is voorzien van schroeven die een grove uitstraling en de kap heeft een roodachtige-roestkleur of metaal-achtig uiterlijk. Toch liever een wat nieuwere lamp, kijk dan voor inspiratie op websites die industriële lampen voor de woonkamer in het assortiment hebben.

About the Author
Hoi, ik ben Mirna! Ik ben de (mede-)eigenaresse van deze blog en vul deze graag aan met de leukste artikelen over interieur! Het inrichten van huizen is mijn grootste passie en ik ben dol op regelmatige verandering. Mijn artikelen gaan vooral over interieur trends en hoe deze toe te passen zijn in jouw huis.